Last news in Fakti

15 Юли, 2020 13:20 1 839 5

Продават фалшиви PCR тестове на гръцката граница

  • pcr тестове-
  • фалшиви-
  • гръцка граница

Причината за появата на този нов "бизнес" са правилата за влизане в страната, които са в сила от днес

Продават фалшиви PCR тестове на гръцката граница - 1
Снимка: Shutterstock

Има опити за фалшифициране на PCR тестове за COVID-19 на границата ни с Гърция, съобщават гръцки медии, цитирани от bTV. Според сигнали получени от гръцките власти, отрицателни тестове се предлагат на цена 40 евро.

Причината за появата на този нов "бизнес" са правилата за влизане в страната, които са в сила от днес. При преминаване на границата на ГКПП Кулата-Промахон се изисква отрицателен PCR тест.

Досега в страната се влизаше след тестване на случаен принцип на определен брой пътуващи за сметка на държавата. Според новото изискване тестът трябва да е направен до 72 часа преди започването на престоя и да е преведен на английски език.

Според гръцките медии само в понеделник на ГКПП Кулата-Промахон са преминал 12 000 души. Там са засечени 4 пъти повече положителни тестове, отколкото на летището в Атина.

Към момента трафикът на Кулата е спокоен. Автомобилите, които чакат да преминат са малко, а още по-малко са българските коли. Преминаването става значително по-бързо с представянето на QR-код и отрицателен тест за коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    4 0 Отговор
    И как няма да го има като бизнес? До миналата седмица тестовете излизаха от 12 до 24 часа сега директно ти казват "след 18:00 на следващия ден" т.е. на 36-тия час до 48-мия а до 72 трябва си минал границата. Ако искаш да стане в рамките на деня вече не е 120 лева а 180. Да подгонят тези с лабораторииите за спекула и тогава човек спокойно да си минава по правилата.

    Коментиран от #4

  • 2 пазарна икономика

    0 0 Отговор
    Според търсенето и предлагането. Чудно, кога ще подпукат фалшивите храни, горива, сметки и заплати?
  • 3 Много Мазен

    1 0 Отговор
    Мръсен Ямболски Играч
  • 4 vasik atanasova

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Миризлив пор":

    прав си и то много !
  • 5 Гларус

    0 0 Отговор
    Само за сравнение в Истанбул PCR тестът струва 120 турски лири или 29,90лв а в Германия 18 Евро, а у нас с помоща на тиквата слънчице и мафиотското управление на ГЕРБ 120ЛВ интересно е къде отива разликата?