Отидете към основна версия

12 120 45

Жоро Милионера, откраднал 1.5 млн. в Пловдив, може да излезе предсрочно от затвора

  • жоро милионера-
  • георги енев

От седем години Георги Енев упорито мълчи къде е скрил задигнатите пари

До края на годината Георги Енев - Жоро Милионера, може да излезе от затвора, ако подаде молба за условно предсрочно освобождаване. Той е зад решетките с присъда за обир на 1,5 млн. лв. от инкасова кола, която сам карал. Енев е излежал почти 2/3 от 12-годишната присъда и най-вероятно скоро ще е на свобода, за да си харчи откраднатите пари на воля. Още повече, че е един от най-примерните затворници, твърдят надзиратели пред "Труд".

Никой обаче досега не знае къде са скрити пачките му. Енев се предаде 10 дни след обира, но вече 8 години мълчи за милионите. Нито полицията, нито съкилийниците му успяват да разберат тайното скривалище на бившия охранител. Това не можаха да сторят и психологът, и психиатърът, които се опитаха да го разговорят. Денят е 22 юни 2012 г. и нищо не предвещава, че в Пловдив посред бял ден, без един изстрел, ще бъдат задигнати 1,5 млн. лв. Георги Енев и колегата му са на смяна с автомобил инкасо. По пътя към банка бъдещият милионер помолил колегата си да слезе да купи дюнери. Това често се случвало и другият охранител не се усъмнил.

Минути по-късно свидетели забелязали Енев да прехвърля торбите с пари от инкасовия автомобил в личния си “Опел Кадет” на ул. “Петрова нива”. После се преоблякъл и изчезнал с колата си. Докато колегата му се върне, Енев вече е бил извън Пловдив, смятат полицаи. От този момент цели 10 дни никой не знае нищо за него. Крадецът е обявен за национално и международно издирване, защото разследващите предполагат, че е напуснал страната. Някой оставя на майка му 25 хил. лв. от името на сина ѝ, които тя не приема. Предполага се обаче, че това са направили полицаи с надежда, че жената ще се обади на сина си и те ще стигнат до него. Обирът е обмислен в най-малки детайли, идеята за него не е възникнала случайно. Той е трябвало да бъде осъществен дни по-рано, но колегата охранител на Енев тогава не се е съгласил да се отклонят от маршрута.

Милионерът не е настоявал, търпеливо е изчакал удобния момент. Според запознати Жоро имал желязна нервна система и е много добре обучен. Той е служил като рейнджър в мисии в Афганистан. Неслучайно е избрал начин за обир без екшъни и стрелби, а по най-простия начин да стане богат. Неочаквано на 5 юли Георги Енев се предава. Адвокат звъни на окръжния прокурор на Пловдив и заедно с Енев отива в полицията.

Беглецът носи раница, в която обаче няма пари. Всички опити да се разбере къде са торбите с пачки, удрят и до днес на камък.

Местните жители в района бяха разпитвани няколко пъти дали не са видели нещо съмнително, чужд човек или кола в деня на обира или след него, но всички твърдели, че не са видели нищо. Родопчани дирят 1,5 млн. вече 7 г.! Къде са заровени парите на Жоро Милионера? Бъдещето на Енев дори и след излизането му от затвора обаче няма да е безоблачно. Охранителната фирма, чиято инкасова кола той обра, иска от бившия си служител да изплати 100 хил. лв. за нанесените щети, но той все пак ще има 1, 5 млн.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.

Свързани новини