Last news in Fakti

23 Август, 2020 13:26 12 108 45

Жоро Милионера, откраднал 1.5 млн. в Пловдив, може да излезе предсрочно от затвора

  • жоро милионера-
  • георги енев

От седем години Георги Енев упорито мълчи къде е скрил задигнатите пари

Жоро Милионера, откраднал 1.5 млн. в Пловдив, може да излезе предсрочно от затвора - 1

До края на годината Георги Енев - Жоро Милионера, може да излезе от затвора, ако подаде молба за условно предсрочно освобождаване. Той е зад решетките с присъда за обир на 1,5 млн. лв. от инкасова кола, която сам карал. Енев е излежал почти 2/3 от 12-годишната присъда и най-вероятно скоро ще е на свобода, за да си харчи откраднатите пари на воля. Още повече, че е един от най-примерните затворници, твърдят надзиратели пред "Труд".

Никой обаче досега не знае къде са скрити пачките му. Енев се предаде 10 дни след обира, но вече 8 години мълчи за милионите. Нито полицията, нито съкилийниците му успяват да разберат тайното скривалище на бившия охранител. Това не можаха да сторят и психологът, и психиатърът, които се опитаха да го разговорят. Денят е 22 юни 2012 г. и нищо не предвещава, че в Пловдив посред бял ден, без един изстрел, ще бъдат задигнати 1,5 млн. лв. Георги Енев и колегата му са на смяна с автомобил инкасо. По пътя към банка бъдещият милионер помолил колегата си да слезе да купи дюнери. Това често се случвало и другият охранител не се усъмнил.

Минути по-късно свидетели забелязали Енев да прехвърля торбите с пари от инкасовия автомобил в личния си “Опел Кадет” на ул. “Петрова нива”. После се преоблякъл и изчезнал с колата си. Докато колегата му се върне, Енев вече е бил извън Пловдив, смятат полицаи. От този момент цели 10 дни никой не знае нищо за него. Крадецът е обявен за национално и международно издирване, защото разследващите предполагат, че е напуснал страната. Някой оставя на майка му 25 хил. лв. от името на сина ѝ, които тя не приема. Предполага се обаче, че това са направили полицаи с надежда, че жената ще се обади на сина си и те ще стигнат до него. Обирът е обмислен в най-малки детайли, идеята за него не е възникнала случайно. Той е трябвало да бъде осъществен дни по-рано, но колегата охранител на Енев тогава не се е съгласил да се отклонят от маршрута.

Милионерът не е настоявал, търпеливо е изчакал удобния момент. Според запознати Жоро имал желязна нервна система и е много добре обучен. Той е служил като рейнджър в мисии в Афганистан. Неслучайно е избрал начин за обир без екшъни и стрелби, а по най-простия начин да стане богат. Неочаквано на 5 юли Георги Енев се предава. Адвокат звъни на окръжния прокурор на Пловдив и заедно с Енев отива в полицията.

Беглецът носи раница, в която обаче няма пари. Всички опити да се разбере къде са торбите с пачки, удрят и до днес на камък.

Местните жители в района бяха разпитвани няколко пъти дали не са видели нещо съмнително, чужд човек или кола в деня на обира или след него, но всички твърдели, че не са видели нищо. Родопчани дирят 1,5 млн. вече 7 г.! Къде са заровени парите на Жоро Милионера? Бъдещето на Енев дори и след излизането му от затвора обаче няма да е безоблачно. Охранителната фирма, чиято инкасова кола той обра, иска от бившия си служител да изплати 100 хил. лв. за нанесените щети, но той все пак ще има 1, 5 млн.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Робин Хууд

    119 2 Отговор
    Мутрите кръв повръщат, че им няма парите.
  • 2 Гробар съм

    94 6 Отговор
    И аз ще съм примерен затворник 12 години, като знам че ме чака едно милионче навън. Е на това му се казва доходоносна работа, почиваш си и излизаш богат!
  • 3 Инкасото

    47 23 Отговор
    Самият факт да откраднеш 1.5 милиона лв и след това сам да се предадеш е гаранция за невменяемост!

    Коментиран от #26

  • 4 Хорейшио

    147 0 Отговор
    Да си ги харчи със здраве. Да окрадеш крадците не е кражба за мен.

    Коментиран от #7

  • 5 дано съм лош пророк

    69 3 Отговор
    Ще го пуснат, ще го намерят мутрите, ще го накълцат и ще каже къде са парите. Освен, ако успее още от портала на затвора да изчезне в чужбина.

    Коментиран от #40

  • 6 Сиганин

    37 5 Отговор
    Закона го изтърва ама другите не моментално трябва да напусне страната
  • 7 Хаяско

    43 9 Отговор

    До коментар #4 от "Хорейшио":

    Ще харчи ама друг път.нищо чудно да изчезне безследно в някой язовир с 1 кофа цимент на краката .
  • 8 Десислав

    43 1 Отговор
    Ако момчето наистина е с тренирана психика и то в мисии,където тия наоколо не са криминалистчета ,които са на работа от 8 до 17,то парите ще си останат негови,дано излезе по-бързо и да не го хване превалутирането в евро
  • 9 Боко милионрчето

    26 0 Отговор
    ДАНС-а жията ще го следи! :)
  • 10 След колко време ще го отвлекат?

    25 12 Отговор
    Без психолог ще му режат пръсти, ще го горят с железа? Мани мани, според мен е пътник!
  • 11 Пускат

    12 2 Отговор
    Го щото да го следят
  • 12 Лелееее

    52 0 Отговор
    Върхушката и пипалата ѝ милиарди заграбиха , та на този Жоро ли завидяха ? Не търпят "конкуренция" те !
  • 13 5б5б

    27 11 Отговор
    Не му завиждайте. Малко е вероятно да си похарчи парите спокойно.
    Куките са му взели мярката вече. Те, куките да не са луди вместо да му вземат парите, да го оставят ей така. Разни корумпирани следователи, съдии и прокурори, ще ги изстискват като лимон, докато не даде и последната стотинка.
    Кокошкар е Жоро, а не милионер. И бедите му едва сега започват.
  • 14 Гошо от Абисиния

    11 2 Отговор
    Дали че си ги намери? Да не се испотепат с некой като оня дето избега от софийскио
  • 15 Боко пpocтия милиардер

    13 9 Отговор
    Поредният тъпаk, като Боко, който си мисли, че щастието е в парите !
  • 16 Еврокомунист

    55 2 Отговор
    Голяма работа, че откраднал един милион от крадците, при това парите са застраховани! Боко милиардера е откраднал около девет милиарда, тоест колкото шест хиляди жоровци, а не е изкарал и ден в затвора, камо ли осем години.
  • 17 Грейс

    26 2 Отговор
    Толкова сме отвратени от бандитския преход при който разграбиха, окрадоха и се нагушиха "демократите", че такива като този и вчера барманчето взел 500л от капанче на морето са ни симпатични и почти ги оправдаваме.
  • 18 НЕбългарин

    10 6 Отговор
    Иначе на лаф мухаббет пред блока ромите са най-големите крадци.
  • 19 Край

    8 17 Отговор
    В този случай наказанието не е изпъэлнило целта си - не е превъзпитало престъпника защоо не е казъл къде е откраднатото.
    Законодателя трябва да предвиди за такива случай продължаване на наказанието.

    Коментиран от #21

  • 20 Предложение

    37 1 Отговор
    Да го назначат за главен касиер на ГЕРБ !
  • 21 Кирето

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "Край":

    До превръщането на парите в хумос в некоя градинка

    Коментиран от #23

  • 22 Бат Бойко нощния бандит

    25 2 Отговор
    Жорко,пазя ти парите в шкафчето на сигурно място.
  • 23 Дельо Хайдутин

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Кирето":

    Той ги е закопал в горите в Родопите.
  • 24 Мимчят

    8 6 Отговор
    Не е чак толкова трудно ,като го пуснат да го проследят,ако не ги е предал на някой негов човек.Трябва да бъде под постоянно наблюдение и с несменяема гривна....Не е толкова трудно..
  • 25 Боби

    23 0 Отговор
    Със здраве да си ги харчи.
  • 26 Хоху

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Инкасото":

    Вероятно е с идея за по-малка присъда щом съдейства..
  • 27 А БЕ НЕДЕЙТЕ

    16 4 Отговор
    ТЪКА ТО ТАКИВА ПАРИ СЪН НЕ ТИ ДАВАТ. ..8 ГОДИНИ ОТ ЖИВОТА В ЗАНДАНА. .СЛЕД ТОВА КАТО ИЗЛЕЗНЕ НАВЪНКА ЩЕ СЕ ОЗЪРТА ПОСТОЯННО ПО УЛИЦИТЕ И ПРЕЗ НОЩТА СЪН НЯМА ДА ГО ХВАЩА. ..АЗ ПО ДОБРЕ ХЛЯБ И СОЛ ДА ЯМ
  • 28 ТаУмВзе

    8 1 Отговор
    По интересно е как ще вземе кинтите и ще се Евакуира!
  • 29 Истина

    18 0 Отговор
    Да гледаме по добре към тези които крадат от бъдещето на децата ни в този случай ще е по полезно от колкото един който е имал та....ци да си ореди живота като е откраднал от тези същите които крадат бъдещето на нашите деца....
  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    то мутра кръв повръща пари не връща но трябва да знаети знаете той си е платил на който трябва някакви пари но крадени пари носят нещастие има карма да знаете

    Коментиран от #34

  • 31 оня с коня

    12 0 Отговор
    Колко от вас за 8 години натрупаха 1.5 милиона?
  • 32 Гост

    6 1 Отговор
    По принцип евала на пича. Но това е още един пример за съдебната ни система а именно 12 години равни на 1.5 милиона кой не би се замислил? Просто като не се казва къде са парите не 12 години а 30-40 трябва да са!
  • 33 Глутницата политици кога ше върнат

    6 0 Отговор
    Заграбените милиарди или трилиони вече от 1944г насам?
  • 34 Охо Бохо

    7 1 Отговор

    До коментар #30 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Къде е таз карма бе човек? 30 г ни крадат, като гледам няма много наказани! Хората казват"кел файда от провинение след мойто погребение". Големите грабители нищо не ги яде, имаш пример 30 г.

    Коментиран от #35

  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 1 Отговор

    До коментар #34 от "Охо Бохо":

    БОГ си знае работата чул ли си за СТЕФАН МИРОСЛАВОВ КРУШАТА колко човека уби осакати дори късаше на полицаите пагоните и им пикаше на обувките и убиха го но има и карма КРУШАТА ИМАШЕ СИН убихаго в САЩ такащото има провидение карма и всичко се връща
  • 36 Дедо1

    9 2 Отговор
    Евала Жорка,чорбаджия и държава не се жалат,с здраве да ги арчиш
  • 37 РЕАЛИСТ

    7 2 Отговор
    Абе, не го подценявайте човека. Парите отдавна са изпрани и вложени. Спомена се някъде, че не е сам и който трябва е свършил, каквото трябва . Опитаха всякакъв тормоз над него в затвора, но не успяха, защото и той самия не знае къде са парите в момента. Да е жив и здрав пича и да си ги харчи. Заслужил си е.
  • 38 Ангел

    5 0 Отговор
    След като си и излежи наказанието вече ще си е откупил греховете и би трябвало спокойно да си харчи парите без да ги крие .Все пак са му отнели от 8 до 12 г от живота .
  • 39 С ракети да стрелят ако искат

    3 0 Отговор
    МВР са тотален провал и бог ще ги накаже сигурен съм
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 възпитаник

    1 0 Отговор
    къде е къскета но и той е назначен от мутра кръв повръща пара не връща мръс----и
  • 43 Здравей

    5 0 Отговор
    Иван Костов има 43 милиона евро в сметка в Райфайзен банк, но никой не пита от къде и защо, дори той самия не го е барал от 12 години седят като "бели" пари за черни дни, ама не е обвиняем, дори никой не вика открадна ги... а то крадеца необезпокоявано ходи в Практикер в Люлин и си пазарува, ама понеже тихомълком ги открадна като процент от приватизационни сделки и и комисионни , ни дума ни звук и той лежи, ама в Испания и Малдивите а не в затвора като Жорката-.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 КАТО ИДЕЯ НЕ Е ЗЛЕ НЕ Е НИКАК ЗЛЕ

    9 0 Отговор
    АКО ТЕГЛЯ КРЕДИТ 100 БОНА ОТ БАНКАТА,ЩЕ ТРЯБВА ДА ГО ВРЪЩАМ 20 ГОДИНИ......
    АКО ГИ ОТКРАДНА ЩЕ МЕ ОСЪДЯТ НА 10 ГОДИНИ,ЗА ДОБРО ДЪРЖАНИЕ В ЗАТВОРА,ЩЕ МЕ ОСВОБОДЯТ СЛЕД 5............

    ТЕЗИ МИСЛИ НЕ МИ ДАВАТ ПОКОЙ......