Отидете към основна версия

4 413 20

Почина жената, запалена от мъжа си. Синът й: Баща ми заплашваше, че ще направи това

  • подпалване-
  • жена-
  • три кладенци

Никой обаче не повярвал на заканите

Запалената от мъжа си жена е издъхнала рано тази сутрин, съобщи NOVA. Тя бе с над 90% изгаряния и бе транспортирана в „Пирогов”.

Трагедията се разигра във врачанското село Три кладенци. Мъжът, с когото 42-годишната Татяна Петрова живеела повече от 30 години на съпружески начала, я изчакал да заспи, влязъл в семейната спалня, полял я с бензин и я запалил.

Жената е горяла поне четвърт час, докато успее да излезе сама на двора, за да се опита да се самозагаси на чешмата. Писъците ѝ били чути от сина ѝ и двама негови приятели, които ѝ оказали първа помощ.

Жената е приета в „Пирогов“ в кома, поставена е била в специална водна камера и на командно дишане, разказаха близките ѝ. Въпреки усилията на медиците в клиниката, тази сутрин жената е починала.

Информацията беше потвърдена от кмета на селото Светлан Симеонов, който помага на синовете на починалата жена да организират погребението. Съпругът насилник е в ареста.

Село Три кладенци е шокирано от неописуемата жестокост.

На улица „Роза” семейството се нанесло, след като Татяна купила къщата с кредит. До вчера минавала средно по 90 км до Мездра и обратно, за да работи и да изплаща заема. Във вторник вечерта си легнала рано, защото трябвало да става в 3 часа за нощна смяна.

„Често съм чувал да се карат. Той беше казал, че ще я запали, но ние не вярвахме на думите му. Все пак ни е баща”, коментира синът на тежко пострадалата жена Милен Татянов. Той и двама негови приятели първи чуват писъците на горящата жертва.

На помощ се притичват още хора. Часове след случилото се не могат да се отърват от шока и да опишат видяното с думи.

„Аз, каквото съм видял, това не се забравя никога. Това е нещо ужасно”, казва кметът Светлан Симеонов.

Това не е първото посегателство над жената. Преди време нападателят отрязал косата ѝ с нож. После опитал да я удави в язовира. Така прогонил от семейния дом и големия си син.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.

Свързани новини