12 Юни, 2021 09:32 4 453 12

Брутални разкрития за убиеца, подпалил жена си

  • три кладенци

Николай Петров беше осъден на 20 г. затвор за престъплението. Той вече е лежал зад решетките за други престъпления

Брутални разкрития за убиеца, подпалил жена си - 1

Излязоха ужасяващи разкрития за бруталния убиец, запалил жена си във врачанското село Три кладенци.

Жертвата на най-жестокото убийство в Северозападна България от много години насам е издържала мъжа си Николай, теглила е кредит за новата им къща, в която намира смъртта си, а той я тормозел и дори обръснал главата ѝ преди години, разказват съселяните им и роднини.

Николай Петров беше осъден на 20 г. затвор за престъплението. Той вече е лежал зад решетките за други престъпления.

„Тук в Северозапада сме виждали и чували за какви ли не жестокости при семейни или битови разправии, но този човек удари дъното със зверството си. Да запалиш жив човек, докато спи, това умът ми не го побира, това е адът. Селото беше потресено и дни наред хората се чудеха възможно ли е такова нещо“, сподели кметът на селото Светлан Симеонов.

Зверството, за което говори управникът на селото, се случи на 15 септември м. г. в дома на семейството на Николай Петров и Татяна Пешева.

Невиждана жестокост във Врачанско! Гневен мъж подпали жена си докато спи, в "Пирогов" се борят за живота й

45-годишната жена, която 10 месеца преди това е започнала работа в завод за кабелни форми в Мездра, тъкмо се е прибрала след тежка смяна и е заспала дълбоко в спалнята.

52-годишният тогава Николай влиза при жена си с туба бензин и я излива върху нея. После драсва клечката и преди огънят да се разгори, изчезва на бегом от къщата. Скрива се на другия край на селото, в пристройка към старата си паянтова къща, в която са живели 30 години с Татяна и там са израснали двамата им синове.

А в новата разгорелият се вече огън е погълнал завивките на леглото и голяма част от спалнята. Обгорена до неузнаваемост и почти задушена от дима, Татяна успява да се добере до двора и със сетни сили започва да вика за помощ.

Първи чува виковете ѝ младият съсед Марин Георгиев, който заедно с други от близките къщи се мъчат да угасят горящите още дрехи на подпалената жена, викат линейка и се обаждат в полицията. Пристига и пожарната, която залива с вода спалнята и предотвратява разрастването на огъня. Викат и Милен, по-малкият син на семейството, който живее в друга къща в Три кладенци.

С обгаряния над 90% Татяна е приета за първа помощ във врачанската болница, а след това бързо е препратена към клиниката по изгаряния в столичната „Пирогов”. Два дни по-късно обаче жената издъхва заради несъвместимите с живота ѝ тежки изгаряния.

След като претърсва цялото село, полицията намира ден след палежа скривалището на подпалвача Николай. Забелязал ченгетата, той се опитва да се измъкне през съседни дворове, но бързо е заловен. Задържан е в ареста във Враца и след прокурорско искане остава за постоянно зад решетките, докато тече разследването.

А потресените от случая хора в Три кладенци недоумяват защо Николай е стигнал дотам. Всички го познават като проблемен човек, често се напивал, вдигал скандали и налитал на синовете си или на жена си, но не са очаквали такова зверство.

„Тоя див човек трябваше на ръце да носи жена си, не да я бие постоянно и да я пали накрая. Таня го издържаше, защото от години Николай не работеше никъде, освен случайна работа в селото, ако го викне някой. Лежа и в затвора няколко години за кражби, а после се върна още по-агресивен и зъл“, споделя близката на семейството Нуша Ангова.

Татяна години наред работела по нивите из полето около Три кладенци, докато успяла да си намери работа в мездренския завод. Със сигурна заплата, тя изтегля заем и купува нова къща в селото, където се преместват да живеят с Николай.

Големият син на семейството избягал отдавна от селото чак в Шуменско, след като след пореден запой баща му налетял да го коли с нож и момчето едва се спасило. По-малкият син навестявал от време на време родителите си, най-често да укротява баща си след поредния скандал с майка му.
“Баща ми тормозеше много майка ми, често се караше и с мен, защото не му давах пари за пиене. Налиташе да бие майка, най-често от ревност. Все я обвиняваше, че се вижда с други мъже и хойка, а тя от работа глава не можеше да вдигне”, разказва Милен Татянин.

В Три кладенци помнят, че веднъж Николай в пристъп на гняв отрязал с кухненски нож косата на жена си, след като я пребил от бой на улицата. Седмица преди да я подпали, замъкнал Татяна на язовира край селото и се опитал да я удави, като натиснал главата ѝ във водата. Случайни рибари попречили на разбеснелия се ром да извърши тогава убийството, но Николай се заканил, че ще намери начин да я умъртви.

Тогава най-после изтормозената жена подала жалба в полицията срещу Николай, а той, като разбрал, се разбеснял и я подгонил из двора да я трепе с кол. 27-годишният Милен дошъл да укротява баща си, но Николай грабнал от двора косата и с нея подгонил сина си да го коли. Цялата махала видяла как младият мъж тича по улицата, а баща му го преследва с викове, че ще го заколи, ако още веднъж дойде в къщата.

“Трябваше отдавна да реагираме, да притиснем по-сериозно институциите и това жестоко убийство сигурно нямаше да се случи. Подавани са много жалби и оплаквания срещу Николай, но все му се разминаваше с предупреждение”, казва кметът Симеонов.

Окръжният съд във Враца наказа Николай Петров с 20 г. затвор за жестокото убийство на жена му. 18 от тях ще бъде на строг режим.

В мотивите си магистратите пишат, че за такава присъда са взели предвид две смекчаващи вината обстоятелства. Имало събрани данни за психично страдание на Петров, без то да го прави невменяем, както и това, че подсъдимият съжалявал за извършеното.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 препатил

    22 1 Отговор
    Алкохолизмът е психическа болест.
  • 2 истината

    12 6 Отговор
    Алкохолизмът е заболяване по-тежко от шизофренията. Алкохолиците са генетично предразположени. Това е болест на мозъка, "която засяга психичното и телесното състояние, социалното функциониране и ценностната система. Това, което отключва целия механизъм е биологичното предразположение. Тогава вече алкохолът се включва в обмена на клетката и когата алкохолика спре да пие, клетката страда. Настъпилите биологични промени на клетъчно ниво карат човек да продължава да пие. Когато човек губи контрол над ситуацията и губи представа за изпития алкохол е време да потърси помощ."
  • 3 s7un7

    27 4 Отговор
    Аааааа циагни, защо не започнахте с това, ами трябваше да чета почти до края за да разбера, че не ми пука ?
  • 4 Петър

    19 1 Отговор
    Циганска работа
  • 5 Гражданин

    22 0 Отговор
    Връщайте смъртното наказание!Или отваряйте урановите мини!Този изрод там му е мястото.Неефектино правосъдие не плаши потенциални маниаци и убийци!
  • 6 малко е 20г.

    20 0 Отговор
    доживот или екзекуция е правилната присъда
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Страхотни институции

    14 0 Отговор
    Имаме в България..няма що.
    Въобще има ли нещо на мястото си...
  • 9 Гост

    16 0 Отговор
    Равносметка....
    20 години по 12 месеца по 1400 лева месечно издръжка на 1 затворник = 336 000 от данъкоплатеца. Един патрон 9х18 - 0.36 лева. Разсипници....
  • 10 Иван

    17 0 Отговор
    И сега ще го храним 20 години съжалявал за стореното ми то и аз съжалявам че няма смъртно наказание
  • 11 Роза

    8 0 Отговор
    Е,сега в затвора хем ще се излекува от алкохолизма,тъй като няма откъде да получи пиене,хем ще му готвят и перат безплатно.Решил си е радикално проблемите!Да му мислим ние,които сме навънка!
  • 12 Какви са тия

    12 0 Отговор
    Подигравки 20г..Направо смърт чрез подпалване малко по малко .Бавно и мъчително .А сега ние ще го хрантутим цял живот .Да ти..........и законите.Язък за жената