Last news in Fakti

1 Юни, 2021 15:36 2 313 10

18 години затвор за жестокото убийство на жена в село Три кладенци

  • три кладенци

Присъдата подлежи на обжалване и протест

18 години затвор за жестокото убийство на жена в село Три кладенци - 1

Окръжната прокуратура във Враца е постигнала осъдителна присъда по дело, водено срещу Н.П. за извършено от него тежко престъпление по чл. 116, ал.1 от НК – умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин.

Подсъдимият Н.П. (на 53 години) от дълги години живеел на семейни начала с Т.П. в къща в с. Три кладенци, област Враца. Знаело се, че той често злоупотребявал с алкохол, вследствие на което ставал агресивен и упражнявал физическо насилие върху жената.

Вечерта на 15.09.2020 г. един от синовете им минавал с компания в близост до дома на родителите си, когато чул виковете на майка си. Наближавайки къщата, той забелязал излизащия от нея дим. До външната чешма се намирала майка му, която се опитвала да се облива с вода.

Наблизо стоял подсъдимият Н.П., който не оказвал никаква помощ на жената. Вместо това той се спречкал със сина им, взел коса и го подгонил със заплашителни думи. Свидетели на случващото се подали сигнал на телефон 112, като междувременно пробвали да загасят огъня в къщата.

Въпреки шока и болката, която изпитвала, Т.П. успяла да им сподели, че била полята с бензин и запалена от Н.П., докато била в леглото.

На място пристигнали екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Пострадалата била транспортирана до лечебно заведение. Огнището на пожара било ясно отграничено – легло в спалното помещение.

Извършителят на престъпното деяние се укрил, но бил установен и задържан на следващия ден.

Вследствие на тежката термична травма и настъпилите усложнения пострадалата Т.П. починала. От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че жената имала изгаряне на 91 % от общата телесна повърхност, както и увреждане на горните дихателни пътища, вследствие инхалация на пушечни газове и сажди. Освен това е констатирано наличие на кръвонасядания по шията на пострадалата, вероятно получени при опит за душене с ръце.

Съдът призна подсъдимия Н.П. за виновен и му наложи наказание от 18 години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в законоустановения срок.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 E34

    23 1 Отговор
    Какво обжалване? Доживотен или смрътна присъда.
  • 2 1111111111

    24 1 Отговор
    Да те душат и запалят, да умреш по най-мъчителния начин и само 18г. затвор, които след излежани 9 могат да те пуснат за добро поведение. Такова нещо в САЩ ще е доживот, без право на помилване.
  • 3 морски

    12 1 Отговор
    Само толкова ли?
  • 4 Мимч

    18 1 Отговор
    Какви са тези 18 години и ще излезе след 6.По добре синовете и да го хващат и също да го полеят с каквото той е полял жената или в Белене докато мърда....
  • 5 ПСР

    12 1 Отговор
    Може да ме оплюете,ама гледам едно документално от САЩ по темата престъпност.Леле,та леле!
    Доказано-едни присъди!
    Или смърт,или едни 89 години,едни 163 години,с право на обжалване след 102-рата....изобщо не си поплюват.Това тук е подигравка с паметта на жертвата и мъката на близките.Срам!
  • 6 Вуцата

    8 1 Отговор
    18 години... душат те, палят те, живееш няколко дни в адски мъки, знаейки че ще умреш и дават на ypoga 18 години. Работа, добро поведение, след 10-11 е навън.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 5678

    5 0 Отговор
    Изрод
  • 9 БПФ

    2 0 Отговор
    18 години да го храним в затвора?

    И за него същата смърт !!! Провесете го от някой стълб надолу с главата, залейте го с бензин и го запалете !!! После - полуовъглен, да виси там и да агонизира без помощ 3-4 дни, докато му излезе черната душа !!! Стига толерастия, стига "човешки права" на нечовеци !!
  • 10 Стамат

    2 0 Отговор
    И са ше го храниме тоа Бок.ук, растрел за тоа