Отидете към основна версия

2 636 5

Старец, пометен от пиян шофьор, почина в дома си

  • пиян-
  • шофьор-
  • почина

Неправоспособен и пиян водач блъсна с автомобила си мъж, седящ на пейка в село Върбица, който впоследствие е починал у дома си, съобщиха от Окръжна дирекция на МВР – Шумен. Инцидентът е станал около 17. 30 ч. вчера на ул. „Септемврийско въстание”.

Шофьорът на лекия автомобил Opel Vectra с шуменска регистрация Р.М. (51г.) от село Иваново при излизане от лява крива губи контрол над автомобила, удря се вдясно попътно в метална ограда, след което излиза вляво от пътя и блъска седящият на пейка Ш.Я. (69г.) от село Станянци. Водачът се оказва неправоспособен. Установено е освен това, че кара колата след употреба на алкохол. Тестът с дрегер отчита 2, 10 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок от 24 часа в Районно управление „Полиция”- Велики Преслав.

Пострадалият Ш.Я. Е откаран в МБАЛ – Шумен, където е установено, че е с фрактура на таза. По-късно мъжът е освободен за домашно лечение. Около 4.30 ч. тази нощ обаче е починал в дома си. Образувано е досъдебно производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини