Отидете към основна версия

1 951 10

Тийнейджъри убиват старица за два мобилни телефона и DVD Player

  • тийнейджъри убиха старица-
  • убийство

Двама младежи - на 16 и 17 години са задържани за убийството на 78 годишна жена от старозагорското с. Змейово. Убийството е осъществено чрез задушаване с постелка и удари в главата с дървен сап, съобщиха от полицията в Стара Загора.

Трупът на жертвата е открит, след сигнал на 56 годишната й дъщеря, която алармирала полицията за  изчезването на майка й. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия от полицейските служители, в постройка в близост до къщата й, е открита убита възрастната жена. На местопроизшествието е извършен щателен оглед, а трупът е откаран за аутопсия.

В резултат на работата по «горещи следи», полицаите са установили извършителя на деянието – това е криминално проявен 17-годишен младеж от с. Змеево. Установено е, че срещу него до момента са заведени 8 заявителски материала за кражби и един за противозаконно отнемане на МПС. При едно от задържанията си в следствения арест, 17 годишния младеж направил опит за бягство, чрез подкопаване на преградната стена. Към момента той е с наложена мярка “пробация”.

Констатирано е, че при извършване на деянието тийнейджърът е подпомогнат от 16-годишно момче от Стара Загора, който също е задържан за срок от едно денонощие в Първо Районно управление “Полиция” – Стара Загора.

В хода на разследването е установено, че убиецът се опитвал да склони и друго лице за извършване на убийството.

По първоначални данни, престъплението е извършено с цел грабеж, като от възрастната жена са отнети два мобилни телефона и DVD Player. Отнетите вещи са намерени и иззети в резултат на проведените процесуално-следствени действия.

Двамата тийнейджъри за задържани за срок от едно денонощие, като предстои повдигането на обвинения срещу тях. Работата по образуваното в сектор «Криминалана полиция» при ОДМВР – Стара Загора досъдебното производство продължава.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини