Отидете към основна версия

3 216 8

Задържаха украинец и руснак с дрога и оръжие в Пловдив

  • руснак-
  • украинец-
  • пловдив

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа

Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Наркодилър и негов клиент са задържани при спецоперация на Трето РУ, съобщиха от пловдивската полиция. При проверка на адрес са иззети над 150 грама марихуана, семена канабис, електронна везна, гриндер и незаконно притежавано оръжие.

Акцията е реализирана в района на квартал "Кършияка", където е обискирано жилище, обитавано от дилъра. Малко след полунощ вчера служители на районното спрели за проверка на улица "Луда Яна" 22-годишен украински гражданин, пребиваващ постоянно в Пловдив.

При личен обиск от него била иззета саморъчно свита цигара марихуана. При проведената беседа мъжът заявил, че е закупил дрогата от дилър, който живее на адрес в близост до мястото на неговото задържане. При последвалите действия била извършена проверка на посоченото място - жилище, обитавано от 25-годишния Г.Р. от Русия. От имота криминалистите иззели незаконно притежавано оръжие, марихуана, семена канабис, електронна везна за разтегляне на дрогата и гриндер със следи от марихуана.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа, а под надзора на компетентната прокуратура са започнати две бързи производства.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини