Отидете към основна версия

42 815 23

Зарибяват манекенки, принуждават ги да стават елитни проститутки

  • манекенки-
  • елитни проститутки-
  • гдбоп-
  • специализирана прокуратура

Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група, занимавала се с трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Операцията тази сутрин е реализирана от ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура.

Антимафиотите атакували луксозна къща в столичен квартал. На място те задържали организатора на престъпната група Р.Ч. /41 г./ и двамата му съучастници – П.К. /25 г./ от Кюстендил и 23-годишната Р.Л. от Русе.

Според събраните до този момент данни, тримата набирали млади момичета, на които предлагали работа в известна модна агенция. Офертите били съблазнителни - участия в ревюта, фотосесии и видеоклипове. На по-късен етап започвало и склоняването на „служителките” – част от тях непълнолетни, да предлагат сексуални услуги с обещанието за добро възнаграждение.

За целта били ползвани стаи в скъпи хотели, сред клиентите имало български и чужди граждани. Цените на сексуслугите варирали между 500 и 1000 лв., в зависимост от предлаганите „екстри”.

В хода на спецоперацията са извършени претърсвания в домовете на задържаните и в офиса на модната агенция в столицата. Оттам са иззети множество телефони, сим - карти, компютърни конфигурации и документи, големи суми пари,  както и наркотични вещества.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 321, ал. 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс , а работата по разследването продължава.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини