Отидете към основна версия

6 079 38

Сливенско заведение отвори за сватба, ето какво се случи

  • заведение-
  • забрана-
  • сватба

На 55 пълнолетни са издадени актове по Закона за здравето

Снимка: БГНЕС

Сватбено тържество със 70 гости е установено в заведение в Сливен при проверка на полицията и контролните органи за спазване на противоепидемичните мерки. Всички пълнолетни гости и собственикът на заведението са глобени за нарушаване на заповедта на здравния министър, с която се забраняват масови събития и тържества по време на въведените мерки за ограничаване разпространението на COVID-19.

От всички посетители на сватбата на Стефановден на 55 пълнолетни са издадени актове по Закона за здравето, съобщи началникът на сектор „Криминална полиция“ към Районно управление-Сливен Станимир Илиев.

"Това, така е най-фрапиращият случай към момента. Да провеждат такова събитие по време на пандемия, като сватба, е просто пълно безумие", коментира той.

Илиев предупреди, че съвместните проверки на полицията, РЗИ и Областната дирекция по безопасност по храните ще продължи и по време на предстоящите новогодишни празници: "Ще бъдат извършвани и занапред проверки в тази насока до края на празниците".

Днес в затвореното заведение тече проверка за установяване произхода на храната на тържеството, съобщи д-р Васил Върбанов, началник отдел „Контрол на храните“ към ОДБХ.

По време на коледните празници са извършени 609 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Съставени са 61 протокола за предупреждение и 75 акта по Закона за здравето.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 10 гласа.

Свързани новини