Отидете към основна версия

15 191 20

Убийство потресе старозагорското село Змейово

  • убийство-
  • змейово
Снимка: БГНЕС

 

Убийство потресе старозагорското село Змейово. Дни преди да навърши 18 години Николай Дурлов уби по особено жесток начин 78-годишната Иванка Чолакова. И до днес селото е в стрес. Част от хората там искат изселването на семейството на Николай, защото момчето се заканило, че когато излезе от затвора, ще отмъщава и на други, коментира бТВ.

„Вратата беше затворена, но отключена. Беше отворено, но нямаше никой. Печката беше изгаснала - фасул беше подготвила да си готви. Тогава започнах да звъня”, спомня си дъщерята на баба Иванка – Ганка.

Възрастната жена е намерена в близка стопанска постройка, а от разследващите Ганка разбира как се е случило всичко. По това време 17-годишният Николай е имал съучастник, който позвънил на възрастната жена и помолил за вода, с която да охлади закъсалия си автомобил.

„Тя милата, качва се, слиза и убиецът идва тук и я удушава”, казва Ганка.

Дни преди да извърши убийството Николай пуска странни послания във фейсбук. „Откакто съм излязъл от затвора,, съм станал голям гадняр. Днес ще си излея гнева”, пише той.

Момчето има два профила в социалната мрежа. Единият с име „България над всичко”, а другият – „Дявол без сърце”. Повечето снимки са правени с телефон, снимал се е сам. Изобилстват националистическите лозунги, а на една от снимките момчето е с черна качулка, нож и превързана ръка с кървава рана.

Николай е добре познат на полицията. Арестуван е многократно за кражби. Кметът на Зейово - Никола Пеев разказва за 8 задържания и три присъди за пробации.

Дни след убийството в селото започва подписка за изселването на семейството на Николай. Хората в селото са убедени, че момчето е планирало да извърши убийството преди да навърши пълнолетие, за да може присъдата му да е по-малка.

Николай и баба Иванка се познавали. Семейството на момчето ходило да реже дърва на възрастната жена. Тази пролет Николай обира същата баба Иванка, защото успява да проучи къде стои дебитната й карта с пин кода. Престъпление бързо е разкрито. Семейството на момчето моли баба Иванка да оттегли жалбата си, но тя всъщност не е подавала такава. Затова и една от версиите, по-които се работи, е отмъщение.

Бащата на Николай разказва, че синът му не ходел на училище - записали го на вечерно, но се отказал и оттам.

„Обичам го, но това, което го направи, не е за прощаване”, казва бащата. Марин не разбира, защо хората искат изселването на цялото семейство, но е готов, ако продаде имота си, да се махне от селото.

Николай стана на 18 години в ареста. Към този момент прокуратурата не ни допуска за интервю с него. Но все пак имаме коментар от него във Фейсбук.”Ще съжалявам много, но само Господ може да ми прости”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини