Отидете към основна версия

13 116 21

Сумиста осъден на доживотен затвор

  • сумиста-
  • осъден-
  • доживотен затвор
Снимка:БГНЕС

Шуменският окръжен съд присъди на Петър Стоянов - Сумиста доживотен затвор без право на замяна. В момента се четат присъдите и на останалите обвиняеми от "Килърите", съобщи ШУМ.бг. Васил Костов - Кеца и Георги Вълев бяха осъдени на доживотен затвор без право на замяна. Янко Попов – Туцо получи 17 години, Райчо Стойнев – Хижаря – 15 и Петър Атмаджов – 4 години.

Припомняме, че те бяха задържани през 2010-та, а делото стартира през юни миналата година. Досега са проведени 50 съдебни заседания. Шестимата са съдени за участие в организирането на три убийства – на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев, в нанасянето на две телесни повреди, два палежа и един взрив.

За главатар на бандата прокуратурата сочи президента на българската федерация по сумо Петър Стоянов. Негова дясна ръка бил бившият бодигард на Милчо Бонев /Бай Миле/ Васил Костов с прякор Кеца. Бизнесменът Георги Вълев се смята за поръчител на две от убийствата.

Янко Попов е с обвинение за участие в убийството на Рачев, както и за участие на високо ниво в организираната престъпна група на Сумиста. Петър Атмаджов е участвал в убийствата на двама души и за нанасянето на две телесни повреди. Райчо Стойнев, който е хижар в хижа „Вада” в Рила, според държавното обвинение, е приютил двама и укрил при себе си двамата физически убийци на шуменеца Румен Рачев – Владимир Филев и Георги Трифонов.

Очаквайте подробности.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини