Last news in Fakti

21 Декември, 2012 08:51 3 252 12

Прокурорът по "Килърите": Бях подложена на натиск

  • прокурор-
  • процес-
  • доживотен затвор-
  • ася петрова

Имаше неуспешни опити да се въздейства върху мен при събирането на доказателства по делото „Килърите”, каза прокурорът по знаковия процес в Шумен Ася Петрова в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия днес - ден след като трима от подсъдимите получиха присъди доживотен затвор без право на замяна. Държавният обвинител не пожела да коментира имало ли е и заплахи към нея с аргумента, че делото още не е приключило окончателно.

"Бяха направени страшно много искания за отводи на състава, бяха използвани всички процесуални възможности за забавяне на процеса", цитира Петрова и БНТ.

Присъдите подлежат на обжалване пред Варненския апелативен съд, поясни окръжният прокурор на Шумен, но изказа надежда, че ще бъдат потвърдени и на по-горна инстанция.

„Наказанията могат да се приемат като успех и за прокуратурата, и за МВР, макар че още не са окончателни. Убедена съм обаче, че и варненските магистрати ще се произнесат с едно справедливо решение”, подчерта Петрова.

Тя коментира, че едва след като тежките присъди влязат в сила, ще може да се каже, че си е заслужавало влагането на много средства и разпитите на десетки свидетели по делото.

Ася Петрова е категорична, че има достатъчно безспорни доказателства за налагането на осъдителните присъди на "Килърите". Според държавният обвинител, делото е приключило в рамките на разумния срок. Тя е на мнение, че процесът не е бил прибързан, но сподели, че делото е било изключително трудно.

Прокурорката по нашумялото дело заяви, че не очаква да има външно въздействие на по-горните инстанции.

Ася Петрова не даде прогноза кога може окончателно да приключи делото "Килърите".

Присъдите по делото "Килърите" са знак, че гражданите може да възвърнат доверието си в съдебната система, обобщи тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bold

    1 0 Отговор
    Това е вече нещо значимо-една неподкупна и честна прокурорка/и красива при това/Добре че комунистите не бяха на власт,че Първанов щеше да въздейства за протежето си-Сумиста.Останаха още няколко прокурора и съдийй-комунистически протежета които трябва да ги изметат от системата и Брюксел ще се успокои.
  • 2 ХХХ

    1 0 Отговор
    Браво на жената!!! А тези, където я заплашват - бе каква доживотна? Ударяй им направо по една инжекция и да се свършва! Безскрупулни боклуц*.
  • 3 GERB

    1 0 Отговор
    da dobre 4e ne biaha komuniagite na vlast 4e nema6e da gi fanat daje kamo li usudat!!!
  • 4 Статистик

    0 1 Отговор
    Тая убавица-главата и виждаме само, може би ще последва съдбата на Ани Заркова в най-добрия случай, защото с такива хора шега не бива.
  • 5 Едикой си

    0 0 Отговор
    Абе този Сумиста да няма нов прякор....вчера четох за някакъв си Петър Стоянов-Вожда.... съшия образ....
    Големи гяволи ще излезнат тия бандюги...
  • 6 erx

    0 0 Отговор
    не разбирам нещо, защо ,кои са тези хора
  • 7 кик

    0 0 Отговор
    до 6
    като изпищат журналята некой ден 4е е намерена самоубита ще разбереш 4 бъзик с тези подсъдими не требва
  • 8 Furchikoptera

    0 0 Отговор
    хахахахахахххаха много ти се смях на коментара ама много
  • 9 Свободна Европа

    1 0 Отговор
    Тази другарка се лъже.По делото няма никакви доказателства.В нейната шуменска губерния съдят по милиционерски.На обвинението допуснаха всички свидетели-120.Само двама-трима оттях казаха,че уж "знаели" за прояви,посочени в обвинителния акт.Знаели,а не че са видели-никакви доказателства.Слаба квалификация на прокуратурата,пък после се чудим защо избрали човека от Пловдив за главен.Търкулнала се тенджерата,пък ни санемира похлупака.Най-добре е да дойде Брюксел!
  • 10 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Крайно време е българските съдии да заслужат възнаграждението си/заплатите демек/!..........
  • 11 ..............

    1 0 Отговор
    Прокурорът по "Килърите":

    Бях подложена на натиск,но не се поддадох.ПАРИТЕ БЯХА МАЛКО.
  • 12 яяяяяа

    1 0 Отговор
    Трябва да следя бъдещата кариера на прокурора Петрова!