Отидете към основна версия

3 269 12

Прокурорът по "Килърите": Бях подложена на натиск

  • прокурор-
  • процес-
  • доживотен затвор-
  • ася петрова

Имаше неуспешни опити да се въздейства върху мен при събирането на доказателства по делото „Килърите”, каза прокурорът по знаковия процес в Шумен Ася Петрова в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия днес - ден след като трима от подсъдимите получиха присъди доживотен затвор без право на замяна. Държавният обвинител не пожела да коментира имало ли е и заплахи към нея с аргумента, че делото още не е приключило окончателно.

"Бяха направени страшно много искания за отводи на състава, бяха използвани всички процесуални възможности за забавяне на процеса", цитира Петрова и БНТ.

Присъдите подлежат на обжалване пред Варненския апелативен съд, поясни окръжният прокурор на Шумен, но изказа надежда, че ще бъдат потвърдени и на по-горна инстанция.

„Наказанията могат да се приемат като успех и за прокуратурата, и за МВР, макар че още не са окончателни. Убедена съм обаче, че и варненските магистрати ще се произнесат с едно справедливо решение”, подчерта Петрова.

Тя коментира, че едва след като тежките присъди влязат в сила, ще може да се каже, че си е заслужавало влагането на много средства и разпитите на десетки свидетели по делото.

Ася Петрова е категорична, че има достатъчно безспорни доказателства за налагането на осъдителните присъди на "Килърите". Според държавният обвинител, делото е приключило в рамките на разумния срок. Тя е на мнение, че процесът не е бил прибързан, но сподели, че делото е било изключително трудно.

Прокурорката по нашумялото дело заяви, че не очаква да има външно въздействие на по-горните инстанции.

Ася Петрова не даде прогноза кога може окончателно да приключи делото "Килърите".

Присъдите по делото "Килърите" са знак, че гражданите може да възвърнат доверието си в съдебната система, обобщи тя.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини