Отидете към основна версия

2 858 14

Глътка въздух за Крива бара след спецакция

  • крива бара-
  • спецакция

Местните обаче остават скептични

Снимка: БГНЕС

Специализирана акция в монтанското село Крива бара се проведе, след като стана ясно как пенсионери са принудени да се въоръжават срещу крадците заради постоянните набези, съобщи бТВ.

Вчера полиция и жандармерия започна претърсване на домове, издирване на хора и проверки на автомобили. Намерени и иззети са различни крадени вещи, открити са още доказателства, задържани са двама рецидивисти по водено срещу тях разследване за кражба от имот на 64-годишна жена.

Днес част местните жители споделиха, че след полицейската акция ще живеят по-спокойно, надяват се ефектът да е по-дълготраен. Други остават скептични.

„Институциите трябва да обърнат внимание къде се къса веригата – или е прокуратура, или е съд, или е полиция. Някъде, нещо не работи. Това ще продължи и след акцията и репортажа. Имах дело, оправдаха го и нищо повече, нямало доказателства“, каза Влади Георгиев, жител на село Крива бара.

Иван Александров заяви, че познава извършителите, но е изненадан, че са задържани само двама. Надява се поне да не бъдат освободени след няколко дни, а да им бъде наложена мярка за постоянно задържане.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Монтанско село пропищя от крадци

    Под ключ, с катинари и вериги – така живеят жители на монтанското село Крива бара, за да опазят къщите си от престъпни набези. От кражби обаче н ...
    21.02.2021
    5 225
    42