24 Февруари, 2021 11:35 2 832 14

Глътка въздух за Крива бара след спецакция

  • крива бара-
  • спецакция

Местните обаче остават скептични

Глътка въздух за Крива бара след спецакция - 1
Снимка: БГНЕС

Специализирана акция в монтанското село Крива бара се проведе, след като стана ясно как пенсионери са принудени да се въоръжават срещу крадците заради постоянните набези, съобщи бТВ.

Вчера полиция и жандармерия започна претърсване на домове, издирване на хора и проверки на автомобили. Намерени и иззети са различни крадени вещи, открити са още доказателства, задържани са двама рецидивисти по водено срещу тях разследване за кражба от имот на 64-годишна жена.

Днес част местните жители споделиха, че след полицейската акция ще живеят по-спокойно, надяват се ефектът да е по-дълготраен. Други остават скептични.

„Институциите трябва да обърнат внимание къде се къса веригата – или е прокуратура, или е съд, или е полиция. Някъде, нещо не работи. Това ще продължи и след акцията и репортажа. Имах дело, оправдаха го и нищо повече, нямало доказателства“, каза Влади Георгиев, жител на село Крива бара.

Иван Александров заяви, че познава извършителите, но е изненадан, че са задържани само двама. Надява се поне да не бъдат освободени след няколко дни, а да им бъде наложена мярка за постоянно задържане.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Весел пор

    18 0 Отговор
    А у мое село само ги бием като влязат...
  • 2 Иван

    28 0 Отговор
    В плевенско е същата работа, цигански кражби до безкрай и няма кой да сложи край на това. Само разстрел.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Арлин Антонов

    30 0 Отговор
    След акцията на баретите в Шекер махала в Пазарджик пре 90те, за години наред там настъпи ред! А сега тази същата махала е превзета вече от ислямисти! Това говори ли ви, че държавата е абдикирала от нейните задължения! Сега това са предизборни фойерверки!
  • 4 Аха

    23 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Ами стреляйте бе братче, какво чакате!
  • 5 РАДИО ЕЛТО

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    КАМЕНАР ПЛЕВЕНСКО
  • 6 Бате Ачо

    10 0 Отговор
    Ще поседят седмица и после отново същото. Трябва радикална реформа на полиция, следствие и прокуратура. Бандитите да се разследват и в затвора. За всяко следващо утежняване на присъдата. Сега следователите не се занимават за нищо под мин. заплата, а това подлага хората на постоянни грабежи и страх.

    Коментиран от #7

  • 7 РАДИО ЕЛТО

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бате Ачо":

    в ГРУЗИЯ МВР е реформирано
  • 8 РАДИО ЕЛТО

    8 1 Отговор
    такива цигани обраха стадото на ОТЕЦ ИВАН
  • 9 Бандерас

    4 0 Отговор
    А така! Удриии! Браво! Сега ,очаква се постоянство от органите на реда и правосъдието,защото както писах и преди ,че правосъдието си отива лекинко в ръцете на потърпевшия човек ,а то си е саморазправа !
  • 10 me be re

    6 0 Отговор
    Аз да питам, не е ли странно че полицията разбира за кражбите от медиите. Тия кварталните що нищо не са разбрали, а техните шефове ? Значи за да се случи нещо трябва да се вдига шум по медиите.
  • 11 цако

    3 2 Отговор
    За сведение на г-да джурналята и цялото население на БГ : с.Крива бара е най-циганското село в БГ още от шейсетте години , сиреч от бай тошово време !!! Пълно е с наши , сръпски и влашки цигани !!! Там е
    решено от ЦК на БКП да се създаде Циганска автономна Република !!!
    Тоест там /,северна БГ/ да бъде Циганска Социалистическа Автономна Република , та така и до днес !!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Дедо ти Калин

    1 1 Отговор
    да се премахне със закон групиране на присъдите. Има 5 деяния и е доказано в дело , а накрая присъда ако има изобщо ,то тя е само за едно ,което било най-тежкото. Ами изгорените други няколко души и животец на бедните хора? Къде са и полицейските коли и присъствие във всяко село . Едни жандармеристи минават и висят по селата по график. И те не знаят защо мръзнат ,ама нали заплатица. Не е това начина. Кметовете хванете .Милионерите кметове знаят всичко и командват престъпността като я толерират заради изборни гласове. Полиция с техните спец отряди като СПООР и разни други нинджи да тренират на живо в гори и полета до селата. Каква работа имат в чуждо и държавно каруци и бусове. Едно дърво не са посадили и един кв.метър земя нямат извън двора си калпазаните кърлежи. 50 лв към пенсията и тя пак при грабителите отиде. Точно тях искат .Големи пенсии сме взели.
  • 14 Чоко

    0 0 Отговор
    "но е изненадан, че са задържани само двама." - то пак, че някого са задържали и сега като отиде цялата рода пред кметството и са ги пуснали, а ДПС ще им плати за адвокати да съдят България в Страсбург!