Отидете към основна версия

4 182 6

Източиха над 100 000 лева от сметките на пловдивчанин

  • сметки-
  • 100 000 лева-
  • пловдив-
  • бизнесмен

Измамниците са заловени

Откраднаха над 100 000 лева от сметките на пловдивски бизнесмен. Липсата била открита преди дни, а разследващите успели да хванат както измамниците, така и голяма част от парите, съобщи Нова ТВ.

Чрез IP адрес от Германия са проникнали в компютрите на пловдивско търговско дружество. Вътре са открили запаметени паролите за онлайн банкиране и са пренасочели част от парите на дружеството по други банкови сметки.

Задържани са трима мъже. Като организатор се сочи мъж от Варна, другите двама са от Шумен и Обзор. Те са освободени чрез парични гаранции от 5000 лв. Имат забрана да напускат пределите на страната.

"На 26 октомври, в отдел “Икономическа полиция“ беше депозирана сигнал от управител на търговско дружество в град Пловдив, че без негово знание и съгласие от банковата сметка на дружеството са извършени парични преводи - четири броя. Един превод към Германия, два превода към физическо и юридическо лице в град Шумен и един превод към неговата лична сметка от фирмената банкова сметка към неговата сметка”, заяви комисар Славчо Алексиев, началник на „Икономическа полиция“- Пловдив.

„В хода на разследването става ясно, че е проникнато в компютърната система. При извършени претърсвания са намерени част от парите”, обясни Галин Гавраилов, зам.-окръжен прокурор на Пловдив.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.

Свързани новини