Last news in Fakti

2 Ноември, 2021 14:30 4 177 6

Източиха над 100 000 лева от сметките на пловдивчанин

  • сметки-
  • 100 000 лева-
  • пловдив-
  • бизнесмен

Измамниците са заловени

Откраднаха над 100 000 лева от сметките на пловдивски бизнесмен. Липсата била открита преди дни, а разследващите успели да хванат както измамниците, така и голяма част от парите, съобщи Нова ТВ.

Чрез IP адрес от Германия са проникнали в компютрите на пловдивско търговско дружество. Вътре са открили запаметени паролите за онлайн банкиране и са пренасочели част от парите на дружеството по други банкови сметки.

Задържани са трима мъже. Като организатор се сочи мъж от Варна, другите двама са от Шумен и Обзор. Те са освободени чрез парични гаранции от 5000 лв. Имат забрана да напускат пределите на страната.

"На 26 октомври, в отдел “Икономическа полиция“ беше депозирана сигнал от управител на търговско дружество в град Пловдив, че без негово знание и съгласие от банковата сметка на дружеството са извършени парични преводи - четири броя. Един превод към Германия, два превода към физическо и юридическо лице в град Шумен и един превод към неговата лична сметка от фирмената банкова сметка към неговата сметка”, заяви комисар Славчо Алексиев, началник на „Икономическа полиция“- Пловдив.

„В хода на разследването става ясно, че е проникнато в компютърната система. При извършени претърсвания са намерени част от парите”, обясни Галин Гавраилов, зам.-окръжен прокурор на Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имал-взели

    12 2 Отговор
    Да дойдат да ми вземат долните гащи, 27 лева имам!
  • 2 Анонимен

    12 9 Отговор
    Сега данъчните да проверят от къде пловдивчанин има 100 000лв

    Коментиран от #3

  • 3 Хаха

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Ами ако е зърнар?! Зърнарите по няколко милиона годишно въртят
  • 4 Тикитурай

    8 2 Отговор
    Тоя не става за бизнесмен.
    Като не може да си опази парите - кучета го яли.
    И ся ша обяснява на работниците си че няма пари за заплати.

    . . . някакъв набеден / назначен бизнесмен.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 0 Отговор
    КРАДИТЕ И ОБИРДЖИЙТЕ имат вътрешна ИНФОРМАЦИЯ купуват ДАНИ и ТОЧАТ ПАРИ
  • 6 хммм

    6 0 Отговор
    Той пък с какъв акъл ще си качи паролите на компа. Толкоз една парола не може ли да запомни, особено ако често я ползва.