Отидете към основна версия

7 077 84

Тийнейджър от Троян се похвали, че е убил 4 кучета и 3 котки на Нова година

  • кучета-
  • котки-
  • троян-
  • убийство-
  • ивайло боровски

Часове по-късно профилът на Ивайло Боровски бе изтрит

Тийнейджър от Троян се похвали, че убил четири кучета и три котки в новогодишната нощ, с което може да стане обект на разследване, пише "Монитор".

Постът на регистрирания в социалната мрежа под името Ивайло Боровски е изключително вулгарен и съдържа тежки обиди към екоактивистите и организация "Четири лапи".

„Нямаше новогодишна заря, ама гръмнах 20 Биг Тайгъра. Убих 4 кучета и 3 котки с пиратките и за новата година, като видя бездомно куче, го блъскам веднага....Айде "Четири лапи" и екоактивисти, е.ахте майката на държавата и на нова година.”

Постът на младежа е придружен и от снимка, на която се вижда мъртво куче, проснато на пътя, ударено от автомобил.

Вълната от негативни реакции и отправените закани вероятно са изплашили автора на поста, защото няколко часа по-късно профилът на Ивайло Боровски във фейсбук беше изтрит. Според компютърни специалисти в действителност публикуваната от младежа снимка на убитото на пътя куче, най-вероятно изобщо не е от България.

Младежът и родителите му могат да си докарат сериозни главоболия, ако институциите в Троян решат да се самосезират по медийните публикации и да започнат разследване по случая. Убийството и увреждане на гръбначно животно е криминализирано в българския наказателен кодекс, в който за извършителите а подобно престъпление е предвиден до три години затвор и глоба от 1000 до 5000 лв.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.

Свързани новини