Отидете към основна версия

8 218 29

Мъж умря след буйства във Врачанския затвор

  • врачански затвор-
  • алкохол-
  • ефективна присъда

При рутинен обход в четвъртък той бил намерен от охранителите безжизнен в килията си

Снимка: БГНЕС

Невиждана трагедия е станала във врачанския затвор, научи BulNews. Мъж е влязъл зад високите дувари, но внезапно починал. Случаят е от четвъртък.

В понеделник в затвора бил докаран 48-годишен мъж, който трябвало да излежи ефективна присъда за шофиране в нетрезво състояние. По неофициална информация той постъпил в силно опиянено състояние и бил настанен в самостоятелна килия. Въпреки това през следващите дни не спрял да беснее и да чупи, очевидно изпаднал в алкохолна абстиненция.

При рутинен обход в четвъртък той бил намерен от охранителите безжизнен в килията си. Незабавно били извикани спешни медици, които обаче само констатирали смъртта му. По неофициална информация след извършената аутопсия е било установено, че става въпрос за сърдечен арест, при който органът спрял внезапно.

Приживе починалият редовно злоупотребявал с алкохол. По тази причина бил заловен да шофира пиян и получил условна присъда с изпитателен срок. Няколко седмици след това той отново бил спрян и дрегерът показал, че е седнал зад волана солидно почерпен.
Така се стигнало до ефективна присъда, която той трябвало да излежи във врачанския затвор. За съжаление, съдбата му позволила да прекара само 4 дни зад високата ограда на зандана.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.

Свързани новини