Отидете към основна версия

6 992 27

Екшън в София: Ограбиха инкасо автомобил

  • инкасо автомобил-
  • грабеж-
  • софия

От прокуратурата предполагат, че нападателите са били запознати с маршрута на инкасото, в който пътували шофьор и охранител. Те не са пострадали сериозно

Снимка: БГНЕС

Въоръжен грабеж в София. Рано във вторник сутринта въоръжени и маскирани са нападнали инкасо автомобил в столичен мол. По информация на NOVA извършителите са избягали с кола с фалшиви украински номера. По-късно стана ясно, че разследващите са открили два опожарени автомобила в квартал „Кръстова вада”. За тях от прокуратурата уточниха, че отговарят по марка и модел на тези, с които са били грабителите.
Административният ръководител на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова уточни, че инкасо автомобилът е превозвал в касети пари за зареждане на банкомати. Каква точно сума е имало все още се установява.

От прокуратурата предполагат, че нападателите са били запознати с маршрута на инкасото, в който пътували шофьор и охранител. Те не са пострадали сериозно.
Зам.-градският прокурор на София Иво Илиев добави, че пред инкасо автомобила е застанала друга кола, препречвайки пътя му. Излезли са няколко въоръжени лица, чийто брой все още не е ясен.

Нападателите били въоръжени с пистолети, а вероятно и с дълго оръжие. За да бъде осъществен грабежът, на охранителя в инкасо автомобила са сложени белезници. От прокуратурата предполагат, че на шофьора пък е нанесен удар.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.

Свързани новини