Отидете към основна версия

1 274 0

Пресякоха незаконна хазартна дейност при спецакция

  • незаконна-
  • хазартна-
  • дейност-
  • спецакция-
  • харманли-
  • свиленград

В помещения на територията на Харманли и Свиленград се приемали залози

Снимка: МВР

Незаконна хазартна дейност е пресечана от служители на ГДНП и колегите им от ОДМВР - Хасково, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицейската операция е реализирана на територията, обслужвана от областната дирекция. Акцията по линия на противодействие на хазарта била предприета през вчерашния ден. В нея са участвали служители на ГДНП, криминалисти на ОДМВР - Хасково, представители на Държавната комисия по хазарта и Националната агенция по приходите.

Те предприели проверки на два обекта, стопанисвани от 47-годишна свиленградчанка - помещение на ул. „Бенковска“ в Харманли и интернет кафе в кв. „Изгрев“ в Свиленград.

Проверяващите установили, че в помещенията се приемали залози и се изплащали печалби без нужните за това разрешителни. Открити са парични средства в левове и евро на обща стойност около 10 000 лева, иззети са 8 компютърни конфигурации и фишове за залози в инернет сайтове, установени са разминавания в касовата наличност.

В момента на проверката в двата обекта са установени около 20 мъже, извършващи залагания.

В РУП - Харманли и Свиленград са образувани досъдебни производства.

Предстоят експертизи на компютърните системи и разпит на свидетели с цел изясняване на механизма на престъпната дейност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини