Отидете към основна версия

7 158 7

Тийнейджърът убиец си купил маратонки и телефон

  • джебел-
  • убийство-
  • мерт

Мерт убил майка и дете за 300 лева

Снимка: Арда Нюз

„Ужасен съм от това престъпление и от абсюлютно незачитане на най-благото- човешки живот.  Обществото боледува и най-податливи са лицата неузрели. И смущаващото е, че не видях в очите на  извършителя на това жестоко убийство в Джебел желание да преосмисли стореното”.

Това заяви на брифинг Директорът на ОД на МВР  Петко Деведжиев. Той и окръжният прокурор Светослав Лазаров  дадоха  първото изявление пред медиите за  двойното убийство в Джебел, съобщи местното издание Арда Нюз.

Двамата бяха категорични, че в досегашната си практика не са били свидетели на такава брутална жестокост. Според тях криминалистите много бързо и адекватно са реагирали.  И двамата са доволни от съвместната работа на екипите на МВР и Прокуратурата. 

На брифинга стана ясно, че срещу 18-годишния Мерт Мехмед е повдигнато обвинение  по чл. 116 от НК за квалифицирано убийство на повече от две лица, едно от които малолетно.  Законодателството предвижда  присъди от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Окръжният прокурор Лазаров не можа да се въздържи и заяви, че лично той ще пледира пред съда за ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА за убиеца. Лазаров посочи, че  охлузванията по тялото на Мерт са  дали първите улики да го заподозрят.  А също така Мерт е сменил сим-картата и телефона си. И най-важната улика зад гардероба в дома на Мерт е открита кървавата брадва-оръжие на престъплението. По-късно 18-годишният тийнейджър е направил и самопризнания, че е изпрал окървавените дрехи от престъплението също в дома си.

Мерт е стар познайник на полицията, осъден е на пробация, а също така има и  5 досъдебни производства. Всичките са за кражби.  Хладнокръвният тийнейджър е извършил убийството  с цел облага. Той е  откраднал около 300 лева , с които на следващия ден е пазарувал с майка си. Обзавел се с нови маратонки и телефон. Според Деведжиев майката едва ли е преполагала в какво се е замесил синът и. Тя обаче имала притеснения, след като се е разчуло убийството, тъй като знаела, че синът й употребявал марихуана.  Тя дори в интернет е търсила да види информация  за издайнически признаци при употребата на наркотичното вещество. По време на следствените действия са били разпитани общо 11 човека. На брифинга казаха, че в началото било много трудно  отсяването, тъй като убитата Джейлян имала доста контакти.  И двамата  криминалисти се въздържаха да обяснят детайли от убийството. Те само казаха, че било особено жестоко.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини