Last news in Fakti

29 Април, 2014 17:09 1 988 4

Убиецът от Джебел остава в ареста

  • джебел-
  • убийство-
  • мерт-
  • двойно убийство

овдигнато му е обвинение за убийството на жена и дъщеря й – по особено жесток начин

Окръжният съд в Кърджали взе решение 18-годишният Мерт, който бе задържан за двойното убийство в Джебел, да остане за постоянно в ареста.

Решението може да се обжалва пред Апелативния съд в Пловдив в двуседмичен срок.

Днес следобед Мерт се яви в белезници под конвой и със служебен адвокат в Съдебната палата в Кърджали. Искането от окръжния прокурор за задържане под стража не беше оспорено от служебния защитник на обвиняемия, съобщи Нова телевизия.

Съдия Пламен Александров даде ход на делото. Досъдебното производство е образувано за умишлено убийство на две лица, едно от които е малолетно.

"Нямам намерение да обжалвам това решение", заяви служебният адвокат на младежа Веска Пулева. По-рано тя се съгласи с прокурора, че тази мярка е най-добрият вариант.

Мерт не спираше да повтаря колко много съжалява за извършеното убийство. "Мисля, че решението, което съдът ще вземе, да остана в ареста, ще е добро за мен. Съжалявам много за действията си. От същата вечер нищо не си спомням", коментира 18-годишният убиец.

Мерт влезе в съдебната зала окован с белезници през кръста, съобщава местното издание 24rodopi.com. Момчето не спираше да повтаря колко много съжалява и че не помни нищо от случилото се като призна, че е употребил марихуана в нощта на убийствата.

Мерт каза още, че маратонките и мобилния телефон е купил със свои парите, а не с тези, които взел от жилището на Джейда.

Окръжният прокурор Светлозар Лазаров посочи, че Мерт има една влязла присъда и 5 висящи дела.

Единственото смекчаващо обстоятелство е, че Мерт е млад и твърди, че се разкайва, макар и да го показва само с думите си, отбеляза адвокат Пулева.

Очаквано съдът постанови постоянна мярка "Задържане под стража". 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Danail Lazarov

    0 0 Отговор
    Всичко казано до тук за Мерт е само лошо, като това, което той може би е направил, но въпреки това някой питали се какво е накарало това толкова младо момче да извърши това, толкова тежко престъпление ако той наистина го е извършил? Според мене отговора е ясен “хубавия и лек“ живот в нашата родина! Дали ако това момче живееше примерно като мене да има пари щеше да стигне до тази крайност, от която се е случило най-лошото? Да, той явно е бил по буйно и трудно дете, но всички знаем, че такива деца има много и те правят доста глупости и проблеми, затова сме хората да им помагаме, когато сгрешат и да им показваме правилния път. Колко от Вас, които упрекват адски много Мерт са виждали лично, какво е да си родител на проблемно дете? Колко от Вас наистина са се сблъсквали лично с отглеждането на проблемно и буйно дете? Знаете ли колко е трудно на двама родители да се справят с младежките години и проблеми на едно буйно и подрастващо момче, а камоли, когато този контрол се наложи да се упражнява само от един родител и то майката!?! Замислете се! Аз съм бил свидетел на такива случки и мога да Ви кажа, че това е една много трудна и сложна мисия, която отнема много време, нерви и не винаги резултата е добър, защото с едно такова проблемно дете влияние оказва и средата в която живее, а средата е нашата мила родина! Вземете за пример Афганистан. Ами там и децата убиват хора, защото техните родители и общество като цяло го правят, така че....
    Огледайте се реално, къде е
  • 2 Danail Lazarov

    0 0 Отговор
    Да, да само така хайде да видим за още колко простутии и престъпления ще препишат от прокуратурата в Кърджали на Мерт. Сигурно още от самото си раждане е убил няколко човека ама от прокуратурата още не знаят за това! Хаха. Всичко това само ми показва, как умело сега искат всички неща да ги препишат на това дете и да си пишат активи с него, че уж има разкриваемост за всички тежки престъпления в Джебел и виждашли прокуратурата и полицията в Кърджали си върши работата много качествено! Това е пълна заблуда според мен! Защо прокуратурата не кажи така по медиите, както постоянно казва всички тези глупости за Мерт, защо не кажи за ония Сами ли какъв бил там дето е на около 26 години от Джебел и сега избяга в Холандия заради убийството на Джейлян и Джейда, който бил селксия мафиот дето се занимавал с разпространение на наркотици и карал малките деца да крадат за него и всички в Джебел знаели това и полицията и прокуратурата му оказвали протекция, защото Вие мислите ли че такова нещо може да се осъществява и прави без протекцията на именно прокуратурата, която сега сячески иска да очерни максимално Мерт и да му препишат всички тежки престъпления на него! Това се прави само за да се затворят очите на хората и да се отчете дейност и разкриваемост уж на тежките престъпления в Кърджали и региона. Като гледате така Мерт на снимките Вие вярвате ли лично, че това малко, слабичко момче, което е имало множество приятели и социални контакти в Интернет и т.н.. би могло да из
  • 3 Danail Lazarov

    0 0 Отговор
    Прекалено много приемате за истина всичко, което Ви кажат прокурора и директора на областната дирекция на МВР в Кърджали! Вие не се ли замисляте, че тези двама господа дадоха веднага заключителни мнения и обяснения по случая кое как е станало, кой го и направил и само за буквално няколко часа те вече си имаха задържан на който крайно и категорично хвърлиха цялото обвинение. Хора това е Кърджали, а не Америка и по точно филма "От местопрестъплението: Маями"! Тук работят хора, като г-н Лазаров и г-н Деветджиев, а не като лейтенант Хорейшио, който разкрива големи и тежки престъпления само в рамките на един епизод! Не ставайте толкова наивни и глупави в очите на тези двама господа, които излизат сега по медиите и като официални представителни органи Ви казват информации, които и дете не би приело за истина, защото всеки би се досетил, че всичко в този случай се случи супер, ама супер бързо, а такива неща стават реално само по филмите. Не позволявайте тези господа да Ви заблудят, а на тях дори трябва да бъде потърсена отговорност за дето изнесоха такава крайна и заключителна информация срещу Мерт и семейството му без дори той да е осъден и съд да е доказал неговата вина за която уж го обвиняват. Всичко това показва НЕ професионализма на тези високопоставени държавни служители, които си позволяват да дават квалификации по медиите за човек, които дори още не му е било предявено обвинение, нито е минал през съд, а по негов адрес се отправят крайни и заключителни о
  • 4 Danail Lazarov

    0 0 Отговор
    Нямало е изобщо такива окървавени дрехи, а или медиите или полицията лъже директно за това! Брадвата НЕ е била зад гардероба, а е била ВЪВ гардероба увита в юрган и НЕ е била окървавена, а чиста и по нея е нямало нищо! Мерт НЕ е показал на никой, къде е брадвата, а полицията са отишли в домът му и са обърнали цялата къща, като са правели пълен обиск на домът му и те самите така при търсенето на намерили брадвата. Тази брадва си е била на Мерт и семейството му и с нея хората са си цепили дървата за печката. Относно резултатите от медицинската проба на кръвта му, която му беше назначена на Мерт за наркотици резултата сочи, че той НЕ е употребявал наркотици тогава. Това е показала пробата, но той чухте всички как сам лично заяви в съдебната зала, когато му се гледаше делото за мярката му, че не помнел нищо, защото е бил употребил марихуана и нищо не си спомнял. Първо ако той наистина да приемем, че нищо не си е спомнял от случилото се как тогава пред полицията е направил ПЪЛНИ самопризнания? Значи той или помни и казва всичко или не помни нищо и не казва нищо. Второ ето, че назначената му проверка на кръвта е показала, че той лъжи, когато казва, че е бил под въздействието на наркотици. Хора искам да се замислите отново и да видите, че всичко, което Мерт уж сам си казва и признава после се отхвърля от доказаните проби и резултати. Ето той казва, че нищо не помни, защото е употребил наркотици, но това се доказа, че не е истина. След като уж е направил пълни сам