Last news in Fakti

28 Април, 2014 16:34 7 155 7

Тийнейджърът убиец си купил маратонки и телефон

  • джебел-
  • убийство-
  • мерт

Мерт убил майка и дете за 300 лева

Тийнейджърът убиец  си купил маратонки и телефон - 1
Снимка: Арда Нюз

„Ужасен съм от това престъпление и от абсюлютно незачитане на най-благото- човешки живот.  Обществото боледува и най-податливи са лицата неузрели. И смущаващото е, че не видях в очите на  извършителя на това жестоко убийство в Джебел желание да преосмисли стореното”.

Това заяви на брифинг Директорът на ОД на МВР  Петко Деведжиев. Той и окръжният прокурор Светослав Лазаров  дадоха  първото изявление пред медиите за  двойното убийство в Джебел, съобщи местното издание Арда Нюз.

Двамата бяха категорични, че в досегашната си практика не са били свидетели на такава брутална жестокост. Според тях криминалистите много бързо и адекватно са реагирали.  И двамата са доволни от съвместната работа на екипите на МВР и Прокуратурата. 

На брифинга стана ясно, че срещу 18-годишния Мерт Мехмед е повдигнато обвинение  по чл. 116 от НК за квалифицирано убийство на повече от две лица, едно от които малолетно.  Законодателството предвижда  присъди от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Окръжният прокурор Лазаров не можа да се въздържи и заяви, че лично той ще пледира пред съда за ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА за убиеца. Лазаров посочи, че  охлузванията по тялото на Мерт са  дали първите улики да го заподозрят.  А също така Мерт е сменил сим-картата и телефона си. И най-важната улика зад гардероба в дома на Мерт е открита кървавата брадва-оръжие на престъплението. По-късно 18-годишният тийнейджър е направил и самопризнания, че е изпрал окървавените дрехи от престъплението също в дома си.

Мерт е стар познайник на полицията, осъден е на пробация, а също така има и  5 досъдебни производства. Всичките са за кражби.  Хладнокръвният тийнейджър е извършил убийството  с цел облага. Той е  откраднал около 300 лева , с които на следващия ден е пазарувал с майка си. Обзавел се с нови маратонки и телефон. Според Деведжиев майката едва ли е преполагала в какво се е замесил синът и. Тя обаче имала притеснения, след като се е разчуло убийството, тъй като знаела, че синът й употребявал марихуана.  Тя дори в интернет е търсила да види информация  за издайнически признаци при употребата на наркотичното вещество. По време на следствените действия са били разпитани общо 11 човека. На брифинга казаха, че в началото било много трудно  отсяването, тъй като убитата Джейлян имала доста контакти.  И двамата  криминалисти се въздържаха да обяснят детайли от убийството. Те само казаха, че било особено жестоко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 4 Отговор
  • 2 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Това се случва защото в България няма смъртно наказание!Мисля,че е крайно време политиците ни да се замислят и да разберат,че не сме дорасли още като общество за да бъдем толкова либерални към тези изроди.Започнаха да убиват хора без страх нито от закона нито от БОГ.
  • 3 Vinse Vinse

    0 0 Отговор
    Стига с това смъртно наказание. Смъртно наказание освен при някои чалми се изпълнява на много малко места по света а демократичните страни, които го прилагат са дори и още по-малко. За това си има и причина - за да бъде приложено трябва по абсолютно безспорен начин да се докаже вината на извършителя а това освен, че отнема много време отнема и много пари (в пъти повече отколкото за издръжката на затворник с доживотна). Това е и причината на местата в щатите, където има смъртно наказание политиците да искат отмяната му. Правете сметка щом с хАмерика не могат да насмогнат финансово какво ще е положението в България, защото ако има смъртно наказание никой няма да прави самопризнания, да не говоря, че ЕС никога няма да ни позволи да въведеме нещо такова. Да го е.@т в затвора малкото келешче докато пукне и така.
  • 4 Дошo

    0 0 Отговор
    Трябва да процедираме като китайците
  • 5 Danail Lazarov

    0 0 Отговор
    Всичко казано до тук за Мерт е само лошо, като това, което той може би е направил, но въпреки това някой питали се какво е накарало това толкова младо момче да извърши това, толкова тежко престъпление ако той наистина го е извършил? Според мене отговора е ясен “хубавия и лек“ живот в нашата родина! Дали ако това момче живееше примерно като мене да има пари ще ше да стигне до тази крайност, от която се е случило най-лошото? Да, той явно е бил по буйно и трудно дете, но всички знаем, че такива деца има много и те правят доста глупости и проблеми, затова сме хората да им подамагаме, когато сгрешат и да им показваме правилния път. Колко от Вас, които опрекват адцки много Мерт са виждали лично, какво е да си родител на проблемно дете? Колко от Вас наистина са се сблъсквали лично с отглеждането на проблемно и буйно дете? Знаете ли колко е трудно на двама родители да се справят с младежките години и проблеми на едно буйно и подрастващо момче, а камоли, когато този контрол се наложи да се упражнява само от един родител и то майката!?! Замислете се! Аз съм бил свидетел на такива случки и мога да Ви кажа, че това е една много трудна и сложна мисия, която отнема много време, нерви и не винаги резултата е добър, защото с едно такова проблемно дете влияние оказва и средата в която живее, а средата е нашата мила родина! Вземете за пример Афганистан. Ами там и децата убиват хора, защото техните родители и общество като цяло го правят, така че....
    Огледайте се реално, къд
  • 6 Danail Lazarov

    0 0 Отговор
    Да, да само така хайде да видим за още колко простутии и престъпления ще препишат от прокуратурата в Кърджали на Мерт. Сигурно още от самото си раждане е убил няколко човека ама от прокуратурата още не знаят за това! Хаха. Всичко това само ми показва, как умело сега искат всички неща да ги препишат на това дете и да си пишат активи с него, че уж има разкриваемост за всички тежки престъпления в Джебел и виждашли прокуратурата и полицията в Кърджали си върши работата много качествено! Това е пълна заблуда според мен! Защо прокуратурата не кажи така по медиите, както постоянно казва всички тези глупости за Мерт, защо не кажи за ония Сами ли какъв бил там дето е на около 26 години от Джебел и сега избяга в Холандия заради убийството на Джейлян и Джейда, който бил селксия мафиот дето се занимавал с разпространение на наркотици и карал малките деца да крадат за него и всички в Джебел знаели това и полицията и прокуратурата му оказвали протекция, защото Вие мислите ли че такова нещо може да се осъществява и прави без протекцията на именно прокуратурата, която сега сячески иска да очерни максимално Мерт и да му препишат всички тежки престъпления на него! Това се прави само за да се затворят очите на хората и да се отчете дейност и разкриваемост уж на тежките престъпления в Кърджали и региона. Като гледате така Мерт на снимките Вие вярвате ли лично, че това малко, слабичко момче, което е имало множество приятели и социални контакти в Интернет и т.н.. би могло да из
  • 7 Danail Lazarov

    0 0 Отговор
    Прекалено много приемате за истина всичко, което Ви кажат прокурора и директора на областната дирекция на МВР в Кърджали! Вие не се ли замисляте, че тези двама господа дадоха веднага заключителни мнения и обяснения по случая кое как е станало, кой го и направил и само за буквално няколко часа те вече си имаха задържан на който крайно и категорично хвърлиха цялото обвинение. Хора това е Кърджали, а не Америка и по точно филма "От местопрестъплението: Маями"! Тук работят хора, като г-н Лазаров и г-н Деветджиев, а не като лейтенант Хорейшио, който разкрива големи и тежки престъпления само в рамките на един епизод! Не ставайте толкова наивни и глупави в очите на тези двама господа, които излизат сега по медиите и като официални представителни органи Ви казват информации, които и дете не би приело за истина, защото всеки би се досетил, че всичко в този случай се случи супер, ама супер бързо, а такива неща стават реално само по филмите. Не позволявайте тези господа да Ви заблудят, а на тях дори трябва да бъде потърсена отговорност за дето изнесоха такава крайна и заключителна информация срещу Мерт и семейството му без дори той да е осъден и съд да е доказал неговата вина за която уж го обвиняват. Всичко това показва НЕ професионализма на тези високопоставени държавни служители, които си позволяват да дават квалификации по медиите за човек, които дори още не му е било предявено обвинение, нито е минал през съд, а по негов адрес се отправят крайни и заключителни о