Отидете към основна версия

1 447 4

Доживотен затвор за убиеца от Джебел иска прокуратурата

  • джебел-
  • убийство-
  • мерт-
  • доживотен затвор-
  • двойно убийство

Мерт скрил окървавената брадва зад гардероба в дома си, съблякъл се и легнал да спи

Окръжната прокуратура в Кърджали ще поиска доживотен затвор за 18-годишния младеж от Джебел, който уби по особено жесток начин млада жена и невръстното й дете в Джебел. Окончателното решение на съда се очаква утре.

Мярката, която прокуратурата иска да бъде наложена на 18-годишния Мерт Мехмед идва след като вчера той направи пълни самопризнания.

По време на разпита стана ясно, че Мерт е убил 24-годишната си съседка, с която е имал интимна връзка и 7-годишната й дъщеря, за 300 лв. и два телефона.

Разследващите престъплението бързо стигнали до действителния извършител. Убийството беше разкрито за седмица, а Мерт – задържан.

По ръцете и коленете на задържания за двойното убийство са открити охлузни рани, които са били причинени при прескачането на терасата на жилището на Джейлян.

По време на вчерашния разпит 18-годишното момче е казало, че след убийството скрило окървавената брадва, с която е убило Джейлян и дъщеря й Джейда, зад гардероба в дома си. Това съобщи окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров.

"Срещу категорично доказания убиец Мерт Мехмед е повдигнато обвинение за двойното убийство, извършено с особена жестокост. Законът предвижда три наказателни възможности – лишаване от свобода за срок от 15 до 20 г., доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна. Аз ще поискам от съда доживотен затвор. Превъзпитанието на такъв човек и връщането му в обществото е прекалено трудно", коментира окръжният прокурор.

Убийството на Джейлян и Джейда е извършено в периода 20-21 април, посочи още Лазаров.

"Ужасен съм от това незачитане на човешкия живот. Шокиран съм от тази асоциалност и примитивния начин на мислене на 18-годишния Мерт", заяви директорът на ОД на МВР-Кърджали комисар Петко Деведжиев.

"Не видяхме грам съжаление, нито желание да преосмисли случилото се", допълни той.

Задържаният е израснал без баща. Майка му Шюкрие Мехмед го отгледала сама.

"Нещата, които говорят за Мерт, са абсурд. Не може да го е направил той. Станала е някаква грешка", каза Шюкрие. Тя допълни, че единствените прегрешения на сина са били дребните кражби и това, че не ходи на училище. Според нея Мерт е милозлив и чувствителен. "Дори не можеше да гледа, когато колим животно. Като видеше кръв, му ставаше лошо", допълни Шюкрие.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини