Отидете към основна версия

1 868 3

Спектакълът „Shopping and Fucking” идва в София

  • спектакъл-
  • софия-
  • shopping and fucking

Режисьорът Марий Росен и актьорите от театър „Реплика”, представят премиерния си спектакъл в столичен мол

На 28-ми, 29-ти и 30-ти март в София от 22:00ч. в магазин на „Mr. Bricolage” в RING Mall ще бъде представен спектакълът “Shopping and fucking” от Марк Рейънхил.

Режисьорът Марий Росен е познат на театралната публика с изборите си на нестандартни места за представяне на своите спектакли, както и с работата си върху съвременни и провокатини пиеси. И този път представлението му е site-specific. Дейсвието се развива сред стелажите със стоки в строителен магазин в столичен мол, а представлението не се препоръчва на лица под 16 години.

В “Shopping and fucking” се разказва за група млади хора в момент на промяна. Болезнено и трудно е за тях да продължат, но принудата и инстинкта ги тласкат напред. Част от героите се изпълняват от по двама актьора едновременно. Реалната среда на супермаркета е естествен декор на действието. Продаваните в магазина стоки са основен реквизит на спектакъла. Костюмите са вдъхновени от японската улична мода. В част от тях, както и в сценографията навлизат съвременни технологични средства - мобилни телефони, таблети, геймърски устройства, кинект и т.н.
Постановката се опира на аристотеловия принцип за катарзис, като в случая чрез пренасищане от пазаруване и секс да се постигне освобождение от тях.

В спектакъла участват артистите: Благой Бойчев, Боряна Пенева, Ивайло Драгиев, Ирина Андреева, Милена Ерменкова, Милко Йовчев, Михаил Милчев, Ованес Торосян. Преводът е на Николай Киров, сценография- Петя Боюкова, дигитален артист- Албена Баева, асистент-художник - Марина Генова, композитор – Константин Тимошенко. Постановката е осъществена от театър “Реплика” с подкрепата на Министерство на културата, Мосю Бриколаж и Реактив.

В какво ще ви въвлекат актьорите и целият екип на “Shopping and fucking” ще разберете на 28-ми, 29-ти и 30-ти март от 22:00ч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини