Last news in Fakti

28 Март, 2017 15:13 1 859 3

Спектакълът „Shopping and Fucking” идва в София

  • спектакъл-
  • софия-
  • shopping and fucking

Режисьорът Марий Росен и актьорите от театър „Реплика”, представят премиерния си спектакъл в столичен мол

Спектакълът „Shopping and Fucking” идва в София - 1

На 28-ми, 29-ти и 30-ти март в София от 22:00ч. в магазин на „Mr. Bricolage” в RING Mall ще бъде представен спектакълът “Shopping and fucking” от Марк Рейънхил.

Режисьорът Марий Росен е познат на театралната публика с изборите си на нестандартни места за представяне на своите спектакли, както и с работата си върху съвременни и провокатини пиеси. И този път представлението му е site-specific. Дейсвието се развива сред стелажите със стоки в строителен магазин в столичен мол, а представлението не се препоръчва на лица под 16 години.

В “Shopping and fucking” се разказва за група млади хора в момент на промяна. Болезнено и трудно е за тях да продължат, но принудата и инстинкта ги тласкат напред. Част от героите се изпълняват от по двама актьора едновременно. Реалната среда на супермаркета е естествен декор на действието. Продаваните в магазина стоки са основен реквизит на спектакъла. Костюмите са вдъхновени от японската улична мода. В част от тях, както и в сценографията навлизат съвременни технологични средства - мобилни телефони, таблети, геймърски устройства, кинект и т.н.
Постановката се опира на аристотеловия принцип за катарзис, като в случая чрез пренасищане от пазаруване и секс да се постигне освобождение от тях.

В спектакъла участват артистите: Благой Бойчев, Боряна Пенева, Ивайло Драгиев, Ирина Андреева, Милена Ерменкова, Милко Йовчев, Михаил Милчев, Ованес Торосян. Преводът е на Николай Киров, сценография- Петя Боюкова, дигитален артист- Албена Баева, асистент-художник - Марина Генова, композитор – Константин Тимошенко. Постановката е осъществена от театър “Реплика” с подкрепата на Министерство на културата, Мосю Бриколаж и Реактив.

В какво ще ви въвлекат актьорите и целият екип на “Shopping and fucking” ще разберете на 28-ми, 29-ти и 30-ти март от 22:00ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Камен

    3 0 Отговор
    Както са тръгнали нещата, да се порадват още малко на свободията, че скоро този "пърформънс" ще се казва "Chop(ing) and Cutting" на глави само ако си помислят за такива фриволности... :)
  • 2 Сульо

    0 0 Отговор
    Дрън,дрън, та пляяяяяяяяяс...
  • 3 зрител

    0 0 Отговор
    Много добро!