Отидете към основна версия

1 618 5

Йълдъз Ибрахимова открива джаз феста в Банско

  • йълдъз ибрахимова-
  • джаз-
  • фестивал-
  • банско

С концерт на Йълдъз Ибрахимова на 4 август ще се открие юбилейното ХХ-то издание на най-голямото лятно музикално събитие в България - Международният джаз фестивал в Банско.

Огромната популярност, която фестивалът спечели през годините сред музиканти, специалисти и почитатели по целия свят, го превърна в едно от най-значимите международни културни форуми на Балканите. Тази година международният джас фестивал Банско ще бъде в седмицата между 4 и 12 август.

Сред новите имена в афиша са Тбилиси Биг бенд с диригент Гиви Гачечиладзе и солисти от Грузия. Много от артистите, участвали досега на фестивалната сцена, обичат Банско и искат да ни гостуват отново – разказа в „Артефир” създателят на фестивала д-р Емил Илиев, споменавайки имената на звезди като Кенди Дълфър, Марио Станчев, Аксел Цвингербергер, Мънго Джери Блус Бенд и др.

Пати Остин ще остане няколко вечери в Банско и заедно с бенда си ще закрие фестивалната програма на 12 август – довериха ни организаторите, а на юбилейното фестивално издание акцентът ще бъде върху джемсешъните.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини