Отидете към основна версия

4 805 16

Кой всъщност е най-успешният филм в историята?

  • отмъстителите-
  • филм-
  • отнесени от вихъра

"Отмъстителите: Краят" стана най-успешния филм, задминавайки "Аватар", но какво се получава ако инфлацията бъде отчетена

Снимка: Shutterstock

През тази седмица стана ясно, че „Отмъстителите: Краят“ официално стана най-успешният филм по постъпления в историята.

Лентата събра постъпления от $ 2.8 млрд. С това филмът изпревари досегашния рекордьор „Аватар“. Movie Web прави малко по-различни изчисления.

Ако се отчете инфлацията, като абсолютен рекордьор трябва да бъде определен „Отнесени от вихъра“. Лентата от 1939 г. успява да продаде рекордните 215 млн. билета само на територията на САЩ. Общият боксофис на „Отнесени от вихъра“ е $ 402 млн. Постъпленията обаче не са изчислени спрямо инфлацията и цената на билетите през различните години.

Ако тези сметки бъдат направени, филмът реализира реални приходи от $ 3.44 млрд., което го прави абсолютен лидер в класацията.

Естествено в предвид се взима и това, че през годините той е бил преиздаван по кината на няколко пъти. Освен това неговите международни постъпления значително отстъпват на тези на „Аватар“ и „Отмъстителите“.

Естествено към днешна дата международното разпространение е много по-лесно от това през 30-те. Очаква се филмът отново да излезе по-кината по повод 80-та годишнина от първото му излъчване.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.

Свързани новини