Last news in Fakti

27 Юли, 2019 23:03 4 796 16

Кой всъщност е най-успешният филм в историята?

  • отмъстителите-
  • филм-
  • отнесени от вихъра

"Отмъстителите: Краят" стана най-успешния филм, задминавайки "Аватар", но какво се получава ако инфлацията бъде отчетена

Кой всъщност е най-успешният филм в историята? - 1
Снимка: Shutterstock

През тази седмица стана ясно, че „Отмъстителите: Краят“ официално стана най-успешният филм по постъпления в историята.

Лентата събра постъпления от $ 2.8 млрд. С това филмът изпревари досегашния рекордьор „Аватар“. Movie Web прави малко по-различни изчисления.

Ако се отчете инфлацията, като абсолютен рекордьор трябва да бъде определен „Отнесени от вихъра“. Лентата от 1939 г. успява да продаде рекордните 215 млн. билета само на територията на САЩ. Общият боксофис на „Отнесени от вихъра“ е $ 402 млн. Постъпленията обаче не са изчислени спрямо инфлацията и цената на билетите през различните години.

Ако тези сметки бъдат направени, филмът реализира реални приходи от $ 3.44 млрд., което го прави абсолютен лидер в класацията.

Естествено в предвид се взима и това, че през годините той е бил преиздаван по кината на няколко пъти. Освен това неговите международни постъпления значително отстъпват на тези на „Аватар“ и „Отмъстителите“.

Естествено към днешна дата международното разпространение е много по-лесно от това през 30-те. Очаква се филмът отново да излезе по-кината по повод 80-та годишнина от първото му излъчване.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    16 15 Отговор
    Най успешния филм е "На всеки километър"! Най успешния главен прокурор ще е Гешев!
    Много поздрави на ЛГБТ-Дай БГ-Костов-Сорос-Иво Минджев и останалите отпадъци!

    Коментиран от #2, #12

  • 2 Кино критик

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Най успешния филм е как кецат майкати реалитито от Оман!

    Коментиран от #4, #6

  • 3 onq s konq

    12 0 Отговор
    Най успешния филм е порното с Роко Сифреди как ме ръчка на един плаж в Италия!
  • 4 Диди

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Кино критик":

    Филма е класика особено на оная поза кучешката я разкатаха
  • 5 Хрониките на Евразия

    7 1 Отговор
    За мен най- успешния филм е Гладиатор, като го гледам всеки път се възбуждам отзад от мъжкарските сцени с Ръсел Кроу.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кино критик

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Ясно защо си се родил такъв с психически проблеми! Лоша семейна среда, а и порното от Оман си е оказало лошо влияние на личноста ти в ранните год. на пубертета!

    Коментиран от #8

  • 8 СссереМ

    2 11 Отговор

    До коментар #7 от "Кино критик":

    Аз съм горд евроатлантик а вие сте путинисти и комунисти и хибридни!
    Мъжки!

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 onq s konq

    2 0 Отговор
    Язе не испускам сека вечер лека нош деца и за мене е мноо успешно тва!Особено тва с лъфчетата само къде мачката се плаши кога го дават и се крие цела нош у плевника
  • 12 ???

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Точно там е истинския Гешев. Вежди Рашидов ти казва най-точно :и сегашния Гешев и ти за какво не ставате. И така като виждам любовта ти с комунистите, че ти кажа, че и те са го уважавали, защото си разбира от работата.
  • 13 ???

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    А явно, че ти си по разработен от Чочолина.
  • 14 ???

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "посерко":

    Не не е имало, но за разлика от сега не е имало и Интернет и от къде да си дръпнеш филма. Затова хората са ходили по няколко пъти на кино. Тогава не всички са били грамотни и още това е било начин да заведеш гаджето си някъде ида се направиш на културен.
  • 15 Голям Слон

    4 0 Отговор
    Като пристрастен киноман, гледащ филми от най-ранна детска възраст, то и досега. Като човек, който в колекцията си има около 1.500 блурей диска, безчет DVD-та и седем 4 ТВ диска с концерти и документални филми... Мога само да изкажа своето разочарование от това, което минава за "успешен" филм. Да, безспорно финансовията резултат е важен. Особено за счетоводството. Но многото касови приходи правят ли филма стойностен? Едва ли. Особено пък когато се касае за поредния суперизмислен герой. Че и плеяда мутанти - всеки с неговите си "суперски" сили и способности. Не знам за вас, но аз такива филми май никога не съм гледал. Изключение прави само Daredavil. Ако не греша и една серия на Батман. В която така и не открих какво точно трябва да ме впечатли. Иначе жанрово не се ограничавам. Но еднозначно мога да кажа, че последните години на филмовата индустрия тотално м е отвратиха. На кино в последните 4 години не съм ходил... А олигофрените под коментарите не спят...
  • 16 мех

    0 0 Отговор
    Предпочитам си театъра. Само с боза се напълни киното.