Отидете към основна версия

2 985 13

Куба Гудинг-младши обвинен в изнасилване

  • куба гудинг младши-
  • изнасилване-
  • #metoo

Случаят с Гудинг е поредният, иницииран от движението #MeToo

Снимка: Shutterstock

Актьорът Куба Гудинг-младши, който вече е обвинен в опипване на три жени, също е обвинен и в изнасилване на жена през 2013 г., според гражданско дело, заведено тази седмица, пише epicenter.bg.

В жалбата, регистрирана във федералния съд в Манхатън и за която информират няколко американски медии, анонимна жена обвини 52-годишния актьор в изнасилването ѝ в хотел в Манхатън преди седем години.

След като я поканил на питие, Гудинг - който спечели през 1997 г. "Оскар" за най-добър поддържащ актьор за ролята си в "Джери Магуайър" - я завел в стаята си.

Жената казва, че актьорът ѝ попречил да си тръгне, след като започнал да се съблича пред нея, бутнал я на леглото и я изнасилил два пъти, въпреки че тя продължаваше да го моли да спре.

„Клиентът ни отправя много сериозни обвинения срещу Куба Гудинг- младши в съдебното дело, което сме завели“, заяви адвокат Глория Олред, която представлява ищеца.

Олред иска неуточнена сума за обезщетение за своя клиент.

"Очаква с нетърпение да получи справедливост в съда", заяви адвокатката пред АФП.

Екипът на Гудинг отрече твърденията. "Обвиненията са неверни и лъжливи", заяви адвокатът му Марк Джей Хелър пред АФП.

"Вярваме, че делото ще бъде прекратено."

От 2019 г. около 20 жени обвиниха Гудинг в неподходящо докосване или сексуален тормоз. Той беше обвинен в сексуална агресия към три от жените на основата на обвиненията.

Процесът срещу актьора в Манхатън трябваше да започне през април, преди да бъде отложено за неопределено време поради коронавирусната пандемия.

Случаят с Гудинг е поредният, иницииран от движението #MeToo, което след появата си сякаш върна паметта на жените в киното за нетолерантни сексуални посегателства отпреди доста години от страна на силния пол.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.

Свързани новини