Last news in Fakti

1 Юли, 2021 09:51 3 514 6

Освободиха от затвора актьора Бил Козби

  • бил козби-
  • шоуто на бил козби-
  • осъден-
  • затвор-
  • #metoo-
  • комик-
  • освободен

Той беше първата известна личност осъдена по скандала #MeToo

Освободиха от затвора актьора Бил Козби - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Върховният съд на Пенсилвания отмени присъдата за бившата звезда от "Шоуто на Козби". Комикът Бил Козби ще напусне затвора още днес и няма да бъде изправен пред допълнително съдебно преследване, съобщи Washington Post. Причината за отмяната е процедурни нарушения при процеса.

83-годишният актьор беше освободен от затвора за обвинение в сексуално насилие. Случаят беше първият, при който известна личност беше осъдена от началото на ерата #MeToo през 2018-а година. След него доста известни актьори, певци и шоумени бяха осъдени заради сексуално насилие.

Съдът заяви, че решението на прокурора да не обвинява 83-годишния Козби го е накарало да говори свободно по съдебния иск срещу него - и че собствените му показания са ключови в осъждането му години по-късно от друг прокурор.

Козби беше обвинен в края на 2015 г. в упояване и сексуално нападение през 2004 г. срещу Андреа Констанд. Той е излежал повече от две години от присъдата си, която беше от три до 10 години, в затвор близо до Филаделфия. Обвиненията произтичаха от твърдения на служителката в университета Темпъл Андреа Констанд, посетила го в дома му за кариерен съвет. Тя твърдеше, че комикът и бивша телевизионна звезда я е упоил и нападнал в дома си в предградията на Филаделфия.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    4 5 Отговор
    Този съм го виждал е някакъв комедиен сериал преди много години, но мисля, че не беше интересен.
  • 2 сектант

    9 0 Отговор
    в далечината чувам рева на феминистките в хор
  • 3 Ще има и още

    25 0 Отговор
    Пълна мистерия си остав за мен как през 2015 се отправя обвиние и се доказва изнасилване от 2004. Даже жертвата да знае интимни подробности от тялото на изнасилвача, това не означава че не е преспала с него доброволно. Нейсе, в Меката на демокрацията явно всяка лъжа може да се докаже че е истина - нещо като ракетите на Саддам.
  • 4 Ъ голям

    3 1 Отговор
    Не е постъпил по правилния начин чичо Бил. Да беше взел пример от бат Бойчо. Той за да получи задоволяване на мъжките си нужди , плаща , я с къща , я с бутик , я с евро по 500 , я с кюлчета , а даже и с по 5 000 лева. Така се прави !
  • 5 Гост

    2 0 Отговор
    Просто са си плащали със секс за да станат известни,след 30 години се сетили,че били изнасилени
  • 6 Барба Ганьос

    0 0 Отговор
    На предходните писали мога да кажа, че този чиляк е обвиняван от около 60 жени за едно и също - упояване и последващо изнасилване или опит за изнасилване, като случаите почват от средата на 60-те години на миналия век до 2008 г. Да не твърдите, че всичките тези жени са тъпи феминистки или златотърсачки, които са си ги измислили тези истории? "Малко" ми е трудно да го повярвам.