Отидете към основна версия

3 033 15

Разярен мъж потроши антики за над 5 милиона долара в музей

  • музей-
  • артефакти-
  • потроши-
  • влизане с взлом-
  • антики

21-годишен младеж се промъкнал в музея късно вечер и потрошил куп артефакти

Илюстративна снимка: Shutterstock

Мъж потроши антики за над 5 милиона долара, след като проникна в музея на изкуствата в Далас, щата Тексас в САЩ, съобщава "Асошиейтед прес".

След посегателството 21-годишният Брайън Ернандес е задържан и обвинен в предумишлено нанасяне на щети в особено големи размери. Подобно провинение се наказва с присъда от пет години до доживотен затвор.

Мъжът е задържан в ареста и може да излезе на свобода срещу гаранция от 100 000 долара.

По данни на полицията Ернандес е използвал метален стол, за да проникне в музея около 21.45 ч. в сряда и се развилнял.

Мъжът разбил витрина и счупил гръцка амфора от VI век пр. Хр., както и гръцко гърне от 450 г. пр. н.е. Само тези два експоната са били на стойност около 5 милиона долара.

Освен това са увредени купа от VI век пр. Хр., оценена на 100 000 долара, и керамична бутилка на индианско племе, оценена на около 10 000 долара.

Ернандес не е бил въоръжен. Пред органите на реда той казал, че е вилнял така, защото бил "бесен на приятелката си", но проверка показва, че въпросното момиче не е служител на музея, нито има някаква връзка с културната инстиуция.

Нападението става само дни, след като мъж, предрешен като възрастна жена, замери с парче торта картината "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи в Лувъра в Париж. За щастие, беше изцапано само бронираното стъкло, предпазващо шедьовъра, който остана невредим.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини