Отидете към основна версия

4 651 15

"Аватар 2" поваля и "Титаник" в класацията на най-касовите филми в историята

  • аватар-
  • титаник-
  • бокс офис-
  • джеймс камерън-
  • природата на водата-
  • продължение

Продължението на "Аватар" на Джеймс Камерън е напът да бъде третият най-доходоносен филм на всички времена

Снимка: Shutterstock

Боксофисът на "Аватар: Пътят на водата" вече надминава този на "Титаник" на чуждестранните пазари. Във филма режисьорът Джеймс Камерън се завръща в света на своя хит от 2009 г. "Аватар". Той разказва за Джейк (Сам Уортингтън) и Нейтири (Зоуи Салдана), които се борят да защитят семейството си, когато хората се завръщат на изолираната луна Пандора, предава ScreenRant.

По данни на Variety, текущият боксофис на "Аватар: Пътят на водата" в чужбина възлиза на 1,538 млрд. долара и вече изпреварва "Титаник", с което става филм № 3 на всички времена на международните пазари. Тази новина идва в същия ден, в който беше обявено, че продължението е станало третият най-касов IMAX филм на всички времена. Въпреки че все още не е надминал световния боксофис на "Титаник", той трябва да спечели само още 20 млн. долара, за да премине тази граница, което би трябвало да успее да направи в рамките на следващата седмица.

Въпреки този успех, все по-малко вероятно е "Аватар: Пътят на водата" да се изкачи по-нагоре от № 3 в световната класация. Въпреки това, това все още е зашеметяващо постижение, тъй като сега той е един от само шестте филма, които са спечелили над 2 милиарда долара в световен мащаб. Въпреки че Камерън предупреди, че филмът ще трябва да се превърне в един от най-касовите филми на всички времена, за да заслужи обещаните продължения - 3 и 4, той вече надхвърли очакванията. Любопитното е, че филмите са заснети наведнъж и сега остава да бъдат обработени, което няма да е никак лека задача. Очаква се да излязат по кината през 2024 и 2026 година.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.

Свързани новини