18 Септември, 2024 05:43 1 557 4

Джеймс Камерън прави филм за единствения оцелял след бомбардировките над Хирошима и Нагасаки

  • джеймс камерън-
  • филм-
  • хирошима

Режисьорът е закупил правата върху предстоящата книга "Призраците на Хирошима"

Джеймс Камерън прави филм за единствения оцелял след бомбардировките над Хирошима и Нагасаки - 1
Снимка: YouTube

Джеймс Камерън вече планира какво ще прави след "Аватар".

Режисьорът е закупил правата върху предстоящата книга "Призраците на Хирошима" (Ghosts Of Hiroshima) и възнамерява да режисира игрална адаптация на историята за атомната бомба, потвърди The Hollywood Reporter, цитиран от NOVA.

„Призраците на Хирошима“ на автора Чарлз Пелегрино ще бъде издадена през август 2025 г. и следва книгата му от 2015 г. „Последният влак от Хирошима“, която също ще послужи като основа на филма.

Филмът на Камерън отчасти следва истинската история на тогавашния 29-годишен инженер Цутому Ямагучи, признат за единствения човек, оцелял след двете атомни бомби, хвърлени върху Япония по време на Втората световна война.

Ямагучи е бил по работа в Хирошима на 6 август, когато градът е бомбардиран. На следващия ден се връща в Нагасаки, като оцелява и след взрива на 9 август.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Досега няма оцелели

    0 3 Отговор
    Императорът капитулира. Как 1 е оцелял. Останали са само сенки. Няма да е верен.

    Коментиран от #2

  • 2 Гунчо

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Досега няма оцелели":

    Бомбили са го и в Хирошима, и в Нагасаки, където се е завърнал. Не е имало други подобни случаи.
  • 3 Факт

    0 0 Отговор
    Странна история. Интересно защо няма японски роман за този човек.
  • 4 Факт

    0 0 Отговор
    Видял самолета, бомбата с два парашута, огнено кълбо и се хвърлил, запушил с ръце уши и очи в една вада, както бил обучен. Хората край него били изчезнали. Той с обгоряло лице и ръце. Сигурно е имало работещи влакове! Отива на работа с бинтовете и докато разказва на колегите какво се е случило и как се е предпазил, виждат ново огнено кълбо. Спасява ги конструкцията и неговите инструкции. За първи път проговорил за случилото се през 2000-та година.