Отидете към основна версия

4 100 40

Русия иска да изтрие полската актриса Барбара Брилска от „Ирония на съдбата“

  • русия-
  • актриса-
  • изкуство-
  • филм-
  • кино-
  • монтаж-
  • барбара брилска

Това е част от идеята "предатели" да бъдат заличавани от руските филми и сериали

Полската актриса Барбара Брилска да бъде „изтрита“ от култовия филм на Елдар Рязанов „Ирония на съдбата“. Това гласи предложението на Олга Занко, зам.-председател на комитета по развитие на гражданското общество към Държавната дума на Русия, в своя канал в социалната мрежа Telegram, предава в. Сега.

„Нашата страна ѝ подари слава и почит, но ние също така лесно можем и да изтрием тази актриса от „Ирония на съдбата“, заявява Занко. Като доказателство на своите думи тя е публикувала откъс от филма на Рязанов, в който с помощта на технологията „дийп фейк“ полякинята е заменена с руската актриса Валентина Тализина, която озвучава героинята ѝ в лентата.

По думите на Занко забравата е най-лошото нещо, с което може да се сблъска един артист. Според нея звездата от „Ирония на съдбата“ е направила своя избор, обиждайки руските си почитатели, като ги нарича „проклети от Бога хора“. Брилска неотдавна призова руската си колежка Лия Ахеджакова да напусне страната, след като всички спектакли с участието на последната са били свалени от репертоара на театър „Съвременник“.

„Родината, такава родина, е недостойна за нея. Разбира се, че трябва да си тръгне. Те няма да я оставят на мира, тези комунисти, проклети от Бога хора“, коментира тогава известната полска актриса.

Първият зам.-председател на комитета за култура към Държавната дума – актрисата Елена Драпенко, обаче нарече „велика глупост“ идеята Барбара Брилска да бъде „изчегъртана“ от „Ирония на съдбата“. „Лично аз смятам това за велика глупост. Така ще унищожим филма, обичан от всички в пост-съветското пространство в продължение на десетилетия“, казва Драпенко пред Lenta.ru. И продължава: „Филмът е колективно творчество. Там освен Брилска има още режисьор – Елдар Рязанов, има художници, сценаристи, оператори, други артисти, които не са виновни за нищо. Ето защо, разглеждайки филма като колективно творчество, ние не смятаме за възможно да премахнем когото и да било оттам, независимо какви изказвания е правил. Освен това самият филм не съдържа никакви смисли, дискредитиращи Русия или руските военни“, категорична е депутатката.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.

Свързани новини