Отидете към основна версия

2 167 6

Легендата Кийт Ричардс стана на 80 ВИДЕО

  • кийт ричардс-
  • ролинг стоунс-
  • годишнина

Китаристът на Ролинг Стоунс е един от най-влиятелните в историята на рока

Снимка: Фейсбук

Легендарният китарист на Ролинг Стоунс Кийт Ричардс навършва днес 80 години.

Той се ражда на 18 декември 1943 г. и става един от най-влиятелните китаристи в историята на рока. В списание "Ролинг Стоун" го наричат 4-ия от 100-те най-добри китаристи, което само подчертава неговата музикална значимост, припомня БНР.

Една от характеристиките на Ричардс е неговата способност да свири както като основен, така и като ритъм китарист, често в една и съща песен. Този стил на свирене е запазен маркер на звука на Ролинг Стоунс и често е определян като ключов за успеха им. През годините Ричардс се е прехвърлял между ролята на основен и ритъм китарист на групата в зависимост от конкретната песен и музикален израз.

Освен свиренето на китара, Кийт Ричардс е известен и като вокалист. Той често е съпровождащият вокал на Мик Джагър в много от песните на Ролинг Стоунс и е известен с характерния си вокален стил. В някои случаи Ричардс е бил основен вокалист, особено на живо, като например в изпълненията на хита "Happy".

В допълнение към своята работа с Ролинг Стоунс Кийт Ричардс има и отделни музикални проекти, като например групата The X-Pensive Winos. Той остава значима фигура в музикалната индустрия и продължава да впечатлява публиката с умението си да създава музика, която остава в историята на рока.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.

Свързани новини