Last news in Fakti

18 Декември, 2023 09:35 2 117 6

Легендата Кийт Ричардс стана на 80 ВИДЕО

  • кийт ричардс-
  • ролинг стоунс-
  • годишнина

Китаристът на Ролинг Стоунс е един от най-влиятелните в историята на рока

Легендата Кийт Ричардс стана на 80 ВИДЕО - 1
Снимка: Фейсбук

Легендарният китарист на Ролинг Стоунс Кийт Ричардс навършва днес 80 години.

Той се ражда на 18 декември 1943 г. и става един от най-влиятелните китаристи в историята на рока. В списание "Ролинг Стоун" го наричат 4-ия от 100-те най-добри китаристи, което само подчертава неговата музикална значимост, припомня БНР.

Една от характеристиките на Ричардс е неговата способност да свири както като основен, така и като ритъм китарист, често в една и съща песен. Този стил на свирене е запазен маркер на звука на Ролинг Стоунс и често е определян като ключов за успеха им. През годините Ричардс се е прехвърлял между ролята на основен и ритъм китарист на групата в зависимост от конкретната песен и музикален израз.

Освен свиренето на китара, Кийт Ричардс е известен и като вокалист. Той често е съпровождащият вокал на Мик Джагър в много от песните на Ролинг Стоунс и е известен с характерния си вокален стил. В някои случаи Ричардс е бил основен вокалист, особено на живо, като например в изпълненията на хита "Happy".

В допълнение към своята работа с Ролинг Стоунс Кийт Ричардс има и отделни музикални проекти, като например групата The X-Pensive Winos. Той остава значима фигура в музикалната индустрия и продължава да впечатлява публиката с умението си да създава музика, която остава в историята на рока.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝

    3 0 Отговор
    ТОЙ.... КИИЙТ ЗА ПОСЛЕДНО Е ХОДИЛ
    НА



    ЛЕКАР.....ЗА ЯВЯВАНЕ ПРЕД....
    ВОЕННА МЕДИЦИНСКА КОМИСИЯ.....🍻
  • 2 Сандо

    6 0 Отговор
    Може би най-симпатичния и човечен член на групата.Спорно е дали е толкова велик китарист,какъвто го изкарват,но композиторския му талант е наистина уникален.Но това,което може да ни възхищава най-много в него е организма му,подложен на най-различни и многогодишни изпитания.

    Коментиран от #4

  • 3 С благодарност

    3 0 Отговор
    Да иляди и да продължава да свири. Заедно с Джагър.
  • 4 бай Даньо

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сандо":

    Вица е ако пушиш цигари господ взема една година от живота ти и я дава на Кийт Ричардс...
  • 5 123

    2 1 Отговор
    Дрът наркоман, буквално.
  • 6 Хи Хи Хи

    1 1 Отговор
    А стига бе.. 4 ти от 100 те най-добре. Вие майтап ли си правите. Мозе да е 999 -ти от 1000 ама не и 4 ти. Слушал съм го/ ги / на живо.. много зле..ма много. Като млади да, ама сега на дърти години абсолютен траш.