Отидете към основна версия

340 4

Oasis пренася турнето си в САЩ и Канада

  • оазис-
  • канада-
  • сащ-
  • америка-
  • турне-
  • концерти-
  • oasis-
  • група

Първоначално групата обяви дати за концертите си само във Великобритания

Снимка: БГНЕС/ EPA

Британската рок група Oasis, която изненадващо съобщи събирането си и ново турне, обяви разширяване на турнето си за 2025 г., което вече включва дати в САЩ.

"Америка. Oasis идва,” гласи публикация в акаунта на групата в X. “Имате последен шанс да докажете, че сте ни обичали през цялото време.”

Според техния официален сайт, северноамериканският етап от турнето ще започне на 24 август на Роджърс Стейдиъм в Торонто, Онтарио, преди да отпътува за Чикаго, Илинойс, Ийст Ръдърфорд, Ню Джърси, Лос Анджелис, Калифорния и Мексико Сити, Мексико.

"Моделът за динамично ценообразуване на Ticketmaster няма да се прилага за предстоящата продажба на билети за концерти на Oasis в Северна Америка", гласи изявление от ръководството на групата, споделено в Instagram.

"Широко прието е, че динамичното ценообразуване остава полезен инструмент за борба с препродаването на билети и поддържане на цените за значителна част от феновете по-ниски от пазарните цени и следователно по-достъпни", гласи още изявлението. “Но когато безпрецедентно търсене на билети (при което цялата обиколка може да бъде продадена многократно в момента, в който билетите бъдат пуснати в продажба) се комбинира с технология, която не може да се справи с това търсене, то става по-малко ефективно и може да доведе до неприемливо преживяване за фенове.”

Изявлението също така обяснява, че това се прави, за да “ се избегне повторение на проблемите, които феновете в Обединеното кралство и Ирландия изпитаха наскоро.”

Събирането на Oasis 15 години, след като братята Лиам и Ноел Галахър се разделиха, предизвика посетителите на концерти да се борят за билети и резултатът беше голяма бъркотия. Неща бяха толкова лоши, че Органът за конкуренция и пазари на Обединеното кралство (CMA) започна разследване срещу Ticketmaster за възможно „нарушение на закона за защита на потребителите“.

Предварителна продажба регистрацията за турнето в Северна Америка в момента е достъпна на уебсайта на Oasis до вторник в 8 сутринта, докато общата продажба на билети ще започне в петък на обяд местно време. Групата планира и турне извън Европа и Северна Америка.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини