Отидете към основна версия

296 0

Есенното издание на SoFest с ексклузивни предложения за публиката

  • sofest-
  • фестивал

Премиери, представянe на призови албуми, много джаз и рок от световната цена на SoFest Autumn

В уютната и приятелска атмосфера на Sofia Live Club, от 14-ти до 17-ти ноември гостите на фестивала ще се потопят в света на различни изкуства.

Две театрални постановки ще провокират диаметрални емоции в почитателите на Мелпомена. Документалният, движенчески спектакъл „Common People” засяга темите за успеха и творческата енергия, чрез диалог с езика на тялото, от който се ражда завладяваща хореография. Премиера на фестивала ще има и комедията „Има време” с участието на Герасим Георгиев - Геро и Добрин Векилов - Дони. Постановката разказва за двама мъже в битка за сърцето на една жена чрез хумор, забавни ситуации и смях в изобилие.

За любителите на джаза, във всичките му разновидности SoFest Autumn ще представи две доказали се международни формации. Квинтетът от Нидерландия „The Fours” компилира различни жанрове - латино джаз, бразилски, фънк и карибски грууви ритми. Гръцкият бенд „Thanos Stavridis Quartet” ще завладее с пиеси от призовия си албум, които включват балканската песен, рок, фюжън, уърлд джаз, цигански ритми, както и всяка друга мелодия, която може да се основава на акордеона.

На 16-ти и 17-ти ноември ще забият легендарни имена от родната рок сцена. Певицата с уникален глас Роберта, заедно с музиканти от различни поколения ще плени със своя интерпретация на най-емблематичните песни на Дженис Джоплин. В неделната вечер на SoFest редом до Дони Векилов, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански от „Фондацията” ще са Наско от Б.Т.Р. и Валди Тотев от „Щурците”. Подготвеното още в началото на годината участие на Супергрупата е наречено от самите тях „Фондацията на една ръка разстояние”. Титаните на българския рок няма да изневерят на верните си фенове и ще изпълнят специално подготвени акустични парчета. В памет на фронтмена Кирил Маричков музикантите ще изненадат и най-големите меломани с нови аранжименти на вечните си хитове.

Създайте неповторими изживявания и незабравими приятелства на SoFest Autumn!

Билети за фестивала може да намерите в мрежата на Ивентим и в Грабо. Предварителната им продажба е на промо цени с допълнителна отстъпка за група. Организаторът е предвидил каса на място в дните на събитията, но ако са останали билети, те ще са на редовна цена.

SoFest 2024 преминава с подкрепата и под патронажа на Министерството на културата и на кмета на Столична община. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Министерството на културата и на Столична община в раздел „Значими събития“ 2024.

Повече информация може да намерите на сайта на SoFest - https://sofest.art/program/, на страниците на фестивала във фейсбук - https://www.facebook.com/SoFestSofia/ и в инстаграм - https://www.instagram.com/sofest_sofia/.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини