Отидете към основна версия

27 228 7

Французойките казват сбогом на монокините....

  • топлес-
  • гола гръд-
  • бриджит бардо

Все пак има надежда ... една трета от германките или австрийките не се притесняват да се пекат голи

Франзузойките казват сбогом на монокините, тревожи се списание Elle. Според изданието причините за този тревожен феномен са три.. Първата е грижата на жените за тяхното здраве и повишената заплаха от рак на кожата. Втората е усещането, че демонстриране на монокини модата на плажа приравнява по-долу жената и на трето място дейността на ФЕМЕН, която залага на голата женска гръд като основен източник на послание в своите акции.

През далечната 1960 г. свалянето на горнището на женския бански костюм беше възприето като израз на освобождаването на нежния пол. Символ на бунта стана Бриджит Бардо.

А в наши дни, забелязваме прикриване... Това е тревожен знак за влошаване на положението на жените. Журналистката Алис Пфайфер смята, че връщането на консервативния стил в банския костюм на плажа е свързано с възхода на социалните медии. 20-годишните жени са наясно, че ако се появят по монокини на плажа, могат да се озоват във Фейсбук, коментира Алис Пфайфер.

Все пак има надежда ... една трета от германките или австрийките не се притесняват да се пекат по монокини....

Голата женска гръд е заемала специално място във френското изкуство и изтънченото усещане за сексапил, отбелязват от сп. Elle. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини