31 Май, 2013 19:19 26 814 22

Спасител не иска монокини и нудисти на плажа

  • спасител-
  • монокини-
  • нудисти-
  • плажа
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тези дни 9 протестанти, католици и православни свещеници разбуниха духовете не само в Бургас с предложението в Наредбата за опазване на обществения ред да се направи допълнение за забрана за посещение на голи и по монокини на плажа в Бургас. Основен мотив в предложението им е моралът. Ще има обсъждане на темата в ОбС в Бургас, но от администрацията вече изразиха мнение, че въпросът е сложен и не изразяват категорично мнението за исканата забрана, съобщи BurgasNews.

В редакцията на бургаският онлайн сайт се е получило писмо от Васил Загорчев, юрист и специалист по водно спасяване към БЧК-Бургас. В него младият мъж подкрепя искането на църквите. Той твърди, че е бил свидетел на секс на плажа и в морето в близост до деца. Писмото е адресирано още до кмета и председателя на ОбС-Бургас. Ето и писмото:

"Искам да изразя своята позиция като гражданин и като Специалист по водно спасяване по отношение горещата напоследък тема дали в Наредбата за опазване на обществения ред на територията на Община Бургас да има текст, ограничаващ неприличното облекло на обществените плажни ивици или не.Като юрист по образование съм наясно, че моралът не е чисто правна категория и трудно подлежи на нормативна уредба. Но именно когато моралът е бил използван като източник на правото, това е оказвало положителен ефект върху обществото.

Като човек с 10-годишен опит в сферата на водното спасяване, имам преки наблюдения върху  морските плажове в цялата бургаска област.

Едно от основните задължения на всеки воден спасител е да наблюдава поверената му водна площ с постоянна готовност за действие при инцидент. Именно наблюдението като основно умение в работата на всеки спасител много често бива разконцентрирано от полуголи и напълно голи плажуващи, каквито многократно съм виждал.

За жалост неведнъж съм бил очевидец на осъществяване на полови актове на плажа и в морето в непосредствена близост до деца.  Крайно смущаващо е, че дори учителки на групи лагеруващи деца свалят горните си бански пред тях, в отсъствието на родителите им. Не са рядкост и случаите, в които самите майки се пекат по монокини, без да отчитат факта, че се намират на обществено място, а не у дома си. Сигурен съм, че това „освободено” поведение има пагубно въздействие върху децата на плажа.

За съжаление, установявам, че с всяка година плажното облекло става все по-разголено и поведението на плажуващите все по-развратно, именно защото няма никакви регламентирани правила, които да ограничат това.

Аз също съм млад човек на 27 години и имам съвременни възгледи, но не  смятам, че благоприличието трябва да е присъщо само на възрастните хора.

Убедено считам, че предложението за допълване на обсъжданата наредба е необходимо и напълно оправдано, поради което го подкрепям.

С уважение: Васил Загорчев, юрист и специалист по водно спасяване към БЧК-Бургас"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красо Зелето

    5 1 Отговор
    На който не му се гледат СЕКСИ мацки без гаЩЕ, да не ходят там. Да си стоят в къщи и няма да се налага да се създават забрани заради една шепа хора
  • 2 Stoil Dobrenov

    6 1 Отговор
    ...Много си ЕЛЕМЕНТАРЕН,да не кажа по-силната и вярна ДУМА,
    красо,пък и-според псевдото ти-и доста си ЗЕЛЕ-н,чичковото,
    така че не ръси където трябва и където -не-зелените ти още
    размисли за живота и света около теб!
    Много още има да гледаш,слушаш и се учиш,докато достигнеш
    до истините за ония по-горе неща......

    Коментиран от #3

  • 3 Красо Зелето

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Stoil Dobrenov":

    Обоснови се Чичовото, за точно такива като мен? Според теб е по-добре да гледаш целулитки със 100 кила и отгоре вместо яка мацка без бански? Нали знаеш лаф-а! Всяка жаба да си знае гьол-а?
    Като не ти хареса нещо отиваш на друго място!
  • 4 Stoil Dobrenov

    1 4 Отговор
    Добре,Красо -явно се нуждаеш от малко повечко думи,
    за да разбереш същността...
    Всеки истински мъж,чичовото,цени женската красота-
    -едни-повече,други-по-малко.
    Но-общо взето-я ценим,нали?
    Обаче-според мен,а и не само според мен-истинската
    красота я има само там,където "не е изложена на показ и
    като за продан",а е само ЛЕКО,ДИСКРЕТНО ЗАГАТНАТА,ако
    ме разбираш какво имам в предвид!
    Една наистина хубава мацка с красив бански костюм,
    загатващ предизвикателно и подканящо ЗА ВСИЧКОТО
    ПОД НЕГО,една стилна мини-поличка,показваща 4/5,
    5/6,7/8 или9/10 от едни ИЗТОЧЕНИ,ИЗВАЯНИ ДЪЛГИ БЕДРА
    е къде-къде по-вълнуваща тръпка и гледка,отколкото едно
    ЧИСТО ГОЛО ТЯЛО!....Пък било то и женско........
    А не си ли забелязал,че това е в сила дори и при нас,мъжете??
    .....Мисля,че такова или близко до него мнение има ВСЕКИ
    ЕДИН МЪЖ-ЕСТЕТ и ценител на красивото около нас....
    И в частност-на женската красота,разбира се....
    Мисля,че ще се съгласиш и ти......

    Коментиран от #5

  • 5 Красо Зелето

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Stoil Dobrenov":

    Да съгласявам се и с тебе, че е така! Даже ти давам + за мнението, защото и аз мисля така! Но в случая, аз не искам да таковам мацките на плажа, все пак те са отишли там да направят тен, и друго не ги интерсува! Така мисля аз..... Сега, че някой иска да забрани това, според мен не е нормално, все пак и те трябва да имат свобода. Ако не се харесва на някой, не е нужно да го забранява! Това исках да кажа!
  • 6 طلا شکوه

    1 1 Отговор
    kakvoto tolkova zahapahte tazi tema shte kajete che e koi znai kakvo i oshte neshto kade gi e vijdal tozi spasitel goli jeni i maje na plaja kadeto ima spasiteli mnogo mi e chudno az vseki den hodia ne sam vijdal a obikaliam celia briag a kak shte sprat sexa v moreto mnogo mi e chudno
  • 7 петър петров

    7 1 Отговор
    тая на снимката искам да я облизвам навсякъде
  • 8 Иван Петров

    1 1 Отговор
    Понеже някои хора се чукали на плажа, да забранят монокините? Ами, че по-добре направо да забранят плажевете или пък жените да се пекат по бурки.
  • 9 Lenko Shterev

    2 1 Отговор
    absolutno e prav Stoil. az kato ginekolog s 30g staj chte kaja na mladite 4e krasotsts e v zagada4noto.4istata golota ne e interesna ,a mnogo riadko ima perfektno tialo.taka 4e sluchaite specialistite moi malki u4enici
  • 10 Lenko Shterev

    2 1 Отговор
    i drugo. lubovta i sexa se pravi mejdu dvama i ne e nujno da se demonstrira. ostanaloto e ekshibicionizam i perverzia za bolni hora i kompleksari

    Коментиран от #22

  • 11 Парадокс

    4 1 Отговор
    За каква демокрация говорим бе простаци? Попа ще ми дава наклон на онаа работа как ще си я разхождам из плажа...
  • 12 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
    НЯМА НИЩО ЛОШО ТОВА ЧЕ НЯКОЙ ТУКА СЕ БАРАТ ЗА ЕКСПРЕРТИ ТОВА Е СЪВСЕМ ДРУГ ВЪПРОС
  • 13 PROFESIONALISTA

    3 1 Отговор
    Не може цялата държава да е оставена на самотек и на разграбване, и на всеки 4 -5 години системата да се рестартира и да поема в друга насока, не може хората да нямат никаква идея за целите, ценностите и идеалите на обществото в тая държава- и в същото време да държим сметка кой как ходел на плажа. Това означава да се занимаваме със запушването на миниатюрните дупчици, докато в същото време корабът потъва от огромната си пробойна.
  • 14 wulkan

    4 1 Отговор
    Аз лично ще съжалявам за това, защото наистина някои жени има какво да покажат на публиката, но пък по плажовете има деца. И морал трябва да има в тая държава. Както за всяко нещо и за това да се гледаме голички, си има време и място. Е, ако човек е ексхибиционист тогава вече са други нещата, но пък са психиатрична диагноза.
  • 15 طلا شکوه

    1 1 Отговор
    hora koito ne sa vijdali moreto ko pishat mnenia nemoga da razbera
  • 16 тадд

    1 1 Отговор
    Да,това ни е Големия проблем - морала на плажа!,който я видим,я- не,но това което гледаме всеки ден- Парламента,там морала е скрито понятие,нали ?
  • 17 Petar Petrov

    3 1 Отговор
    mnogo prost narod sme da zabranqt seksa na plaja ne golotata
    a toq spasitel e gei
  • 18 Petar Petrov

    0 1 Отговор
    a i kato e vijdal da pravqt seks na plaja i vav vodata da be6e sao6til ne da gleda samo
  • 19 Георги Иванов

    1 2 Отговор
    Смятай къв юрист е тоя, щом работи спасител. Аз ако бях, хич нямаше да го споменавам, че съм, бил юрист... То дипломата не прави юриста.. особено ако е от Бургашкия свободен, Югозападналия, Русенския и т.н.
  • 20 Stoil Dobrenov

    1 1 Отговор
    Петар-е,Петар-е,освен българското писане още МНОГО,
    МНОГО ДРУГИ НЕЩА ти куцат-не си ли ги усещаш,
    преди да дадеш гласност на мнението си???
    Май НЕ и доста жалко за теб......
  • 21 петър петров

    0 0 Отговор
    Леле мацето на снимката
  • 22 маляка

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Lenko Shterev":

    ПУТкакъв стрес съм ПУТкакво напрежение съм