Отидете към основна версия

2 134 4

СЕМ цензурира "Видимо доволни" на Криско и Мария Илиева /Обновена/

  • криско-
  • мария илиева-
  • сем

Гого Лозанов смята, че текстът на песента вреди на моралното здраве на децата

Съветът за електронни медии (СЕМ) смята да ограничи излъчването на хитовата песен на рапъра Криско и певицата Мария Илиева „Видимо доволни“.

Песента е големият хит на родната музика през тази година, като събра рекордните за българско парче 8 млн. гледания в YouTube. Още с излизането си на бял свят песента срещна доста критици, противопоставящи се на скандалното й съдържание и сексуални намеци. В интервю пред BTV  председателят на СЕМ Гого Лозанов заявява:

„Тази песен вреди на моралното и психическо здраве на децата. Проблемът не е в неприличните думи. Много по-страшен е демонстрираният цинизъм в отношението към секса, когато сексът се свързва само с материални облаги.“

Авторът и изпълнител на песента Криско отхвърли негодуванието срещу песента, заявявайки  че музиката не е възпитателен уред, а децата трябва да се възпитават от своите семейства и в училище. Криско и преди е имал проблеми, свързани с нецензурираното съдържание в някои негови песни, но досега не се е стигало до подобна реакция от страна на СЕМ.

От СЕМ също излязоха с официално съобщение. Ето какво гласи то: "Съветът за електронни медии /СЕМ/ независимо от личните предпочитания на неговите членове няма правомощия, а още по-малко воля, да спира музикални произведения, излъчвани в програмите на българските радио и телевизионни оператори.

Във връзка с песента “Видимо доволни” се извършва проверка в рамките на надзора по конкретни сигнали за конкретни предавания относно „критериите за оценка на съдържание, което е неблагоприятно или създава опасност от увреждане на физическото, психическото, нравственото и/или социалното развитие на децата” (чл.17, ал.2 от ЗРТ). Проверката не е приключила. Предстои членовете на СЕМ да се запознаят с резултатите от нея и да се произнесат по казуса."

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини