Отидете към основна версия

9 607 12

За парчето "Видимо доволни" имало много сигнали до СЕМ

  • "видимо доволни"-
  • сем-
  • мария илиева-
  • криско-
  • сигнали

Регулаторът не може да налага цензура, може само да издаде препоръки ида санкционира медиите, които го въртят

„За парчето „Видимо доволни” на Криско и Мария Илиева имаше немалко сигнали от граждани, които са основание да започне проверка доколко песента не нарушава разпоредби, свързани със защитата на моралното и психическото здраве на децата”. Това каза по телефона за Нова тв председателят на Съвет за електронни медии Георги Лозанов. „Ако се окаже, че има нарушение, ще последват някакви санкции за медиите, които са излъчили парчето”, увери Лозанов.

Преди дни стана ясно, че СЕМ възнамеряват да ограничат излъчването в ефир на музиката и клипа. По думите на проф. Лозанов, надзорният орган няма право да определя кой, кога и какво да излъчва, а се занимава с това, ако има съдържание, което вреди на децата, то да бъде санкционирано.

В предаването "Часът на Милен Цветков" вчера представителят на СЕМ Мария Стоянова също обясни, че СЕМ няма право да налага цензура, а може да издава само препоръки. Според певицата Камeлия Воче, която се включи в разговора, проблемът е в обществото и това, че навсякъде се върти точно тази песен и всички я харесват. Композиторът Дани Милев от своя страна коментира, че е важно посланието и всичко опира до морала на обществото. Според гостите, всичко е пиар стратегия и зависи от потреблението.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини