Отидете към основна версия

2 967 7

Държавите с най-скъпа бира

  • бира-
  • цена-
  • свят

С настъпването на лятото мнозина прибягват към най популярната разхладителна напитка с ниско съдържание на алкохол - бирата. Това удоволствие обаче в някои части на планетата може да се отрази крайно негативно на бюджета на туриста.

Туристическата компания GoEuro помага на любителите на пътешествия да изчислят колко пари ще са им необходими за даден продукт в различни държави по света. В случая фокусът е върху кехлибарената течност. Екипът е проучил цените на няколко от най-популярните марки бири в 75 града. След това е изчислил цената на бутилка 330 мл. в магазините и баровете и посочва средна цена.

Поскъпването на швейцарския франк поставя Швейцария на първо място по най-скъпа бира в света. В Женева може да се купи бутилка от кехлибарената течност срещу 6.32 USD. На второ и трето място са Хонконг и Тел Авив, съответно 6.16 USD и 5.79 USD. В първата петица влизат още Осло с цена 5.31 USD и Ню Йорк - 5.20 USD.

Най-евтино пенливата течност може да купите в Краков и Киев с цена от 1.66 USD.

Краков също така е вицешампион по потребление да бира. Местните жители пият годишно 127 литра. Първенци са жителите на Букурещ със средно годишно потребление на пенливата течност от 133 литра срещу 1132 USD.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини