Отидете към основна версия

6 989 1

Стив Джобс сам се бил обрекъл на смърт

  • епъл-
  • стив джобс-
  • джобс

Основателят на компанията "Епъл" Стив Джобс сам е ускорил смъртта си, като се е отказал от традиционните методи на лечение на рака и е предпочел алтернативни.

 
Това е мнението на експерта в областта на рака на задстомашната жлеза, професора от Харвардския медицински институт в САЩ Рамзи Амри, изложено във форума Quora. Този форум често е посещаван от ръководители от Силиконовата долина, пише "Дейли Мейл".
 
Според проф. Амри от рак на задстомашната жлеза, какъвто е имал Джобс, рядко се умира. Той щеше да живее още дълги години. Само неговият избор на лечение е причина за неоправдано ранната му смърт, заявява специалистът.
 
Лекарят съжалява, че Джобс не е преминал към обичайните методи на лечение, когато състоянието му се е влошило.
 
Снимки и видеозаписи на Джобс тази година потресоха света: на тях основателят на "Епъл" бе така отслабнал, че не можеше да ходи, без да бъде подкрепян. Болестта напредваше, а той както преди отхвърляше химиотерапията и другите традиционни методи на лечение на рака, казва Амри.
 
За болестта си Джобс узнава през 2003 г. и след девет месеца с надеждата да избегне операция, той решил да прибегне към алтернативната медицина. Специалните диети, които трябвало да го избавят от болестта, не дали резултат и през юли 2004 г. му били изрязани част от стомаха, дванадесетопръстника, задстомашната жлеза и жлъчния мехур и пътища.
 
Д-р Амрри смята, че тази операция щяла да е ненужна, ако основателят на "Епъл" още от самото начало се е обърнал към професионални лекари за традиционно лечение.
 
Стив Джоб така и не прибегнал до обичайното лечение и след пет години се наложило да му бъде присаден черен дроб. Тази операция има много странични усложнения, изтъква американският професор. За да бъде приет донорският орган, се прилагат имунодепресанти, а намаляването на имунитета увеличава опасността от появата на нови метастази.
 
През август т.г. заради влошаване на състоянието му Стив Джобс напусна ръководството на "Епъл", а на 5 октомври почина.
 
Аз посветих година и половина на изучаването на болестта на Стив Джобс и имам непоколебимо становище. Ще кажа не само като поклонник на неговото творчество, но и като лекар, без да обиждам, когото и да било, че курсът на лечението му е бил далеч от оптималното, заявява американският професор. 
 
Информация на БГНЕС
 
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Кръщават училище на Стив Джобс?

    Слухове, че основателят на Apple Стив Джобс ще стане патрон на училище витаят в Пловдив. Следващата година гимназията по електротехника и елек ...
    07.11.2011
    1 326
    1
  • Джобс планирал вендета срещу Google

    Технологичният гуру Стив Джобс предупредил американския президент Барак Обама, че рискува да загуби следващите избори с политиката си към бизнеса. ...
    23.10.2011
    3 247
    0
  • Ден на Стив Джобс в Калифорния

    Губернаторът на Калифорния Джери Браун обяви днешния 16 октомври за Ден на Стив Джобс в щата в знак на почит към основателя на компанията "Епъ ...
    16.10.2011
    1 236
    0
  • Будапеща вдига статуя на Стив Джобс

    Статуя на Стив Джобс ще увековечи създателя на гиганта Apple в унгарската столица Будапеща по идея на компанията Graphisoft.   "G ...
    14.10.2011
    2 079
    0
  • Почина Стив Джобс (видео)

    Apple съобщи, че нейният бивш генерален директор и съосновател Стив Джобс е починал.С дълбока скръб съобщаваме, че Стив Джобс почина днес,се казва ...
    06.10.2011
    13 353
    4