Last news in Fakti

16 Октомври, 2011 13:32 1 192 0

Ден на Стив Джобс в Калифорния

  • стив джобс-
  • калифорния-
  • епъл
Ден на Стив Джобс в Калифорния - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Губернаторът на Калифорния Джери Браун обяви днешния 16 октомври за Ден на Стив Джобс в щата в знак на почит към основателя на компанията "Епъл", който почина на 5 октомври. Според Джери Браун Джобс "олицетворява калифорнийската мечта".

 
Неговите иновации преобразиха индустрията и продуктите, които той изобрети и разработи за пазара промениха начина, по който целия свят общува, заявява калифорнийският губернатор в комюнике. Още по-важно е, че той предостави на обикновения потребител мощни технологии, които в миналото бяха запазени за големите държавни предприятия. Ние сме едва в първите моменти на този взрив от креативност и изобретателност, който демократизирането на технологията направи възможно, добавя Джери Браун.
 
В. "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че съпругата на Стив Джобс Лорийн Пауъл Джобс организира днес в Станфордския университет в Калифорния закрита възпоменателна церемония за Стив Джобс. Според компанията "Епъл" тя ще е строго частна и затворена за медиите. 
 

 

Информация на БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА