Last news in Fakti

23 Октомври, 2011 16:22 3 201 0

Джобс планирал вендета срещу Google

  • джобс-
  • apple-
  • google

Технологичният гуру Стив Джобс предупредил американския президент Барак Обама, че рискува да загуби следващите избори с политиката си към бизнеса. Това станало миналата година, когато иконата на компанията Apple се обърнал към Обама с думите: „Отиваш само към един мандат“.

Джобс не се посвенил да каже на президента, че инвеститорите предпочитат да строят фабрики в Китай.
Любопитната подробност излиза наяве в биографичната книга за живота на Стив Джобс, който почина преди две седмици, пише “The Economy Times”. Книгата излиза утре в САЩ.

Стив Джобс имал зъб на конкурентите от Google, стана ясно още от книгата. Той планирал вендета, защото бил убеден, че Google изкопирал култовия iPhone на Apple и го откраднал, за да създадат софтуера Android и много други приложения.

Самият Джобс е считан за един от менторите на основателите на интернет - търсачката – Лари Пейдж и Сергей Брин, както и новият изпълнителен директор Ерик Шмидт.

Биографът Исаксон си спомня, че когато говорили за „предателството“ Джобс бил истински бесен. Ядът му го провокирал да се закани, че ще отвори „дупка“ в имиджа на Google, че е иновативна компания.

„Ще унищожа Android, защото е откраднат продукт. Те са изплашени до смърт, защото знаят, че са виновни. Искам да отида на термоядрена война за това“, казва легендарният иноватор, а след това се заканва, че до последен дъх ще преследва отмъщението. Засега и Apple, и Google отказват коментар по книгата.

Друга любопитна подробност, която изкача от страниците на биографията, са съветите, които Джобс на експрезидента Бил Клинтън в разгара на секс-скандала с Моника Люински. „Не знам дали си го направил, но ако е така, излез и го кажи на хората“, казал Джобс.

Биографията на Стив Джобс, дело на Уолтър Исаксон, е направена въз основа на 40 интервюта за легендарния иноватор.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА